Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amal Clooney lično: Nikada se neću odreći karijere, niti naučiti da kuvam!

Lepa advokatica jedna je od trenutno najvećih stilskih ikona, ali se nikada nije fotografisala ni za jedan magazin, niti je dala mnogo intervjua. Njeni životni stavovi i planovi koje ima nisu se ni malo izmenili od kada je ušla ...

  Izvor: foto: Instagram/amal__alamuddin

Amal je rođena u Bejrutu, glavnom gradu Libana koji je tokom te 1978. godine, bio u sred građanskog rata. 

Već kada je napunila dve godine sa ocem profesorom na američkom univerzitetu u Bejrutu i majkom novinarkom, preselila se u London.

Ovde je odrasla i završila školovanje kao jedan od najboljih studenata, a diplomirala je 2000. na prestižnom oksfordskom univerzitetu, gde je i pokazala svoja prva interesovanja na temu ljudskih prava.

Dve godine kasnije Amal je završila i master studije na njujorškom pravnom univerzitetu i iste te godine položila pravosudni ispit, te postala član američke advokatske komore, ali i stručnjak za međunarodno pravo.

Njen glavni pokretač u kasnijem, vrlo brzom i vrtoglavom napretku u karijeri, bila je ogromna strast i interesovanje koju je posedovala prema svom poslu, te je upravo to ono zbog čega je par godina kasnije ipak odlučila da se sa Menhetna vrati u London.

U pitanju je bila ponuda koju nije mogla da odbije, posao u prestižnoj advokastoj firmi Doughty Street Chambers, poznatoj po vrlo jakoj istoriji poslovanja u slučajevima ljudskih prava, gde je od samog starta briljirala odbranivši nekoliko visoko profilisanih slučajeva važnih na svetskom nivou.

Naime, upravo u meri u kojoj je njen suprug zvezda u svetu filma i poznatih, u toj meri je i lepa i Amal zvezda i u svom poslu.

Posvećenost i strast sa kojom pristupa svakom slučaju ne jenjava od prvog dana kada je odlučila da se bavi ovom strukom i nema nikakvu nameru da stane, niti da zapostavi svoju karijeru zbog toga što se udala za bogatog holivudskog glumca sa kojim je sada dobila blizance, iako bi naravnog svakog trenutka mogla da odustane od kraijere i nastavi život na visokoj nozi baveći se majčinstvom.

Ipak, to za nju jednostavno nije opcija i ne samo to, ni jednostavni, laki slučajevi i kancelarijski ili profesorski posao - za koje bi sa svojim znanjem i iskustvom takođe mogla biti više nego lepo plaćena, nisu opcija.

Prilikom jednog od retkih intervjuaa koja je dala (kada kažemo retkih, mislimo na možda svega dva ili čitava tri), novinarka ju je pitala zar ne oseća strah za sopstveni život u borbi koju vodi protiv ISISA i terorizma, a zbog čega često dobija pisma pretnji, a čak su i njene bliske kolege fizički napadnute.

Međutim, Amal ima vrlo jasan i čvrst stav povodom ovog pitanja i spreman odgovor.

"Ukoliko želite potpuno mirno da spavate noću i budete sigurni u ishod onoga što radite, možete praktikovati drugu vrstu advokature, recimo da se bavite saobraćajnim prekršajima. Ali to nije ono što mene pokreće, ja želim da radim na slučajevima na kojima mogu iskazati svoju strast. I ne, neću odustati od svog posla nikada. To jednostavno nije opcija."

Svoj status poznate osobe lepa advokatica takođe doživljava kao nešto što može upotrebiti u svojoj bitci za pravdu.

"Ne vidm sebe kao poznatu ličnost, jer i dalje radim posao koji sam radila i ranije, na potuno isti način. Mislim da postoji određana odgovornost u tome što radite kada ste poznati, a ja se trudim da to iskoristim na najbolji mogući način i da publicitet iskoristim upravo u korist onoga na šta svetu treba da se skrene pažnja."

Sa ovakvim čvrstim stavom i ambicioznošću koju poseduje, potpuno nam je jasno zašto je privukla pažnju najpoželjnijeg holivudskog neženje, koji ju je zaprosio nakon svega šest meseci poznanstva.

"Ona je jedno neverovatno biće, iznad svega vrlo brižna. Ujedno, ona je i jedna od najpametnijih ljudi koje sam ikada upoznao i poseduje fantastičan smisao za humor. To su samo neki od razloga zbog kojih sam se zaljubio u Amal. Takođe, sada imam nekoga u životu sa kim mogu da pričam o svemu i nekoga o kome brinem više nego što sam ikada za ikoga."

Nastavak priče pročitajte na sledećoj stranici:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity