Nakon nekoliko meseci provedenih u Jelisejskoj palati, Brigitte je otkrila da se uopšte ne oseća kao prva dama Francuske.

To je prevod američkog izraza i ne volim ništa u vezi sa njim. Kad god čujem taj termin, okrenem se oko sebe i pitam ‘O kome govorite?’ - otkrila je.  Naravno, želim da budem vrlo jasna: Vršiću svoje dužnosti onako kao što su to radile sve moje prethodnice - dodala je.

U svom prvom intervjuu od Macronovog izbora za predsednika, 64-godišnja Brigitte prvi put je progovorila o braku sa 24 godina mlađim muškarcem.

Jedina Emanuelova mana je što je mlađi od mene. Kad god čitam ono što mediji pišu o našoj vezi, uvek imam utisak da čitam o nekom drugom. Ipak, naša priča je toliko jednostavna. Da ga nisam srela, propustila bih toliko toga u životu - objasnila je prva dama Francuske.

Kada ga je upoznala, Macron je bio ambiciozni tinejdžer, a ona njegova profesorka drame i majka troje dece. Njena osećanja za učenika uporno su rasla, ali Brigitte navodi da tada nije želela da ima ništa s njim.

Tračevi su bili jedino što je tada postojalo između nas. Jedina moja preokupacija u to vreme bila su moja deca, rekla je.

Ipak, umesto da se ugasi, njihova ljubav vremenom je rasla sve više. Uprkos protivljenju okoline zbog razlike u godinama, par se venčao 2007. godine.

Ne osećam razliku u godinama. Ujutru doručkujemo zajedno, ja sa svojim borama, a on sa svojom svežinom. Ali, tako je kako je, zaključila je Brigitte.

Inače, supruga francuskog predsednika izjavila je da će preuzeti status prve dame, ali samo u neformalnom obliku nakon što je peticiju protiv plana o dodeljivanju formalnog statusa prve dame i finansiranju te funkcije iz državne kase potpisalo više od 270.000 ljudi, prenosi AFP.

Plan francuskog predsednika Emanuela Macrona o stvaranju zvaničnog statusa i posla za svoju suprugu kao prvu damu naišao je na neprijateljsku reakciju građana u vidu onlajn peticije, ali Brigitte Macron je odgovorila da, svakako, planira da preuzme tu funkciju neformalno.

Ona je navela u intervjuu za modni časopis El da će, kao i sve prve dame pre nje, preuzeti svoju javnu funkcija, ali, kako je istakla, francuski narod će znati koje resurse ima na raspolaganju, prenosi AFP.

Umesto kreiranja zvaničnog statusa prve dame za šta bi bila potrebna promena u zakonu ili ustavu, predsedništvo je odlučilo da izda „transparentni propis“ kojim će se fondovi i osoblje dodeljivati za aktivnosti prve dame.

Brigitte Macron dodala je da će se njeni sastanci i obaveze objavljivati sajtu predsedništva, kao i da će francuski građani tačno znati koje su njene aktivnosti.

Očekuje se da njene aktivnosti budu usmerene dobrotvornom radu na polju edukacije, kao i osobama sa invaliditetom, piše AFP.

Izvor: Gloria.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/