Florence Welch je rođena 1986. godine u Londonu, studirala je Camberwell College of Arts i tek na studijama počela da peva. Postoji priča servirana u medijima da je jedne večeri na studentskoj žurki, posle koje čašiće više, uzela mikrofon i prvi put javno zapevala. Ubrzo je rešila da pauzira sa studijama i posveti se muzici.

Ako nas pitate, nije pogrešila jer Florence ima najzanimljiviji (ako ne i nabolji) glas trenutno na muzičkoj sceni, sa rasponom od kog bi i neke operske pevačice ostale u njenoj senci.

Naziv benda Florence and the Machine nastao je u šali zapravo, kada je 2007. godine zajedno sa prijateljicom i klavijaturistkinjom koju zovu Isabella Machine Summers, spojila svoje ime i Isabellin nadimak. 

Popularnu grupu pored Florence i Isabelle čine još i muzičari Robert Ackroyd, Tom Monger, Loren Humphrey i Cyrus Bayandor, a tokom godina nizali su se kultni albumi Formation, Lungs, Ceremonials, How Big, How Blue, How Beautiful.

Zvuk koji neguje grupa spoj je različitih žanrova - indie rocka, indie popa, chamber popa, neo-soula i folka. Ipak, najjači adut bend ima u jedinstvenoj Florence, njenoj pojavi i impresivnom glasu.

Danas, vam otkrivamo detalje iz života popularne crvenokose i miljenica ELLE redakcije:

# Pevala je po svadbama i sahranama

Možda nam je teško da zamislimo sadašnju Florence kako sa grupom ima koncert na groblju ili nečijoj svadbi, ali pevačica je za britanski The Telegraph izjavila kako je kao vrlo mlada pevala po svadbama i sahranama. 

# Problemi sa alkoholom

Da bi se opustila pred nastup, Flo je znala da popije po nekoliko pića: "Veoma sam stidljiva, zato sam i mnogo pila. Sada više ne, jer kada sam ojačala i sazrela nisam želela da izgubim sigurnost koju sam stekla."

Do koje mere je to išlo govori činjenica da jednom prilikom kada je izlazila sa muzičarima Kanye Westom i Lykke Li, popila čak 15 koktela: "Uspela sam da izgubim telefon, novčanik, iscepam haljinu. Kada sam se vratila u hotel, legla sam naravno pošto mi se sve vrtelo. Ujutro me sačekao veliki mamurluk i činjenica da sam izazvala štetu koja je mnogo koštala."

# Teško odrastanje

Florence je obelodanila da pati od disleksije i anksioznosti usled teškog detinjstva.

"Moji roditelji su se razveli kada sam imala 11 godine, živela sam sa mamom i očuhom i sa 13 godina susrela sam se sa smrću bake koja se ubila. Zato sam kao veoma mlada frustracije prenela u pesme i polako na taj način naučila da se borim sa depresijom i određenim gubicima. Tako je nastala uopšte i ideja da oformim bend."

# Poznavanje sa Isabellom Summers

Dve veoma snažne autorke Florence i Isabelle upoznale su se tako što je Isabelle bila bebisiterka njenom bratu. Inače Isabell je jedan od ključnih "igrača" benda gde osim klavijatura, piše tekstove, producira pesme i radi remikse.  

Za Florence and the Machine, Isabella je napisala neke od glavnih hitova grupe: Dog days are over, Between two lungs, Cosmic love, No light, no light, breath of life, Delilah. Pored Florence, Summers piše i radi remikse i produkciju za Beyonce, Iggy Azealiju, Nas, Juliette Lewis, Ritu Oru i mnoge druge.

Pročitajte na sledećoj stranici još nekoliko detalja iz života najzanimljivije muzičke zvezde današnjice:

PageBreak

# Prirodna brineta

Iako je prirodna brineta, Florence je objasnila zašto je u potpunosti promenila svoj izgled i postala crvenokosa.

"Imala sam samo 20 godina kada sam izašla pred medije. Izgledala sam užasno i nesigurno. Rekla sam sebi - e, nećeš, i onda sam ofarbala kosu u crveno, počela da oblačim gotik haljine i nekako sam uspela da izgradim svoj imidž ostajući verna nekom svom senzibilitetu."

#Modna muza

Pre sedam godina, modna kuća Gucci otkrila je kako je nova muza njihove kolekcije gospođica Florence Welch!

"Nismo mogli da zamislimo kolekciju bez jake i misteriozne muze. Florence je ta žena", rečeno je tada u saopštenju. 

# Igranje po prodavnicama

Jedna od omiljenih stvari koju je Flo praktikovala jeste bio ples po supermarketima: "I sada to ponekad uradim, jer kada tamo plešem niko neće baš obratiti posebnu pažnju na vas. Svi su fokusiranu na kupovinu." 

# Roditelji i muzika

Moja mama je bila česti gost Studija 54, ali danas ne zna ništa o muzici, uopšte nije upućena ko je danas popularan, šta se sluša, ko je na kojoj listi. Sa druge strane, tata je veoma dobar poznavalac skoro svih muzičkih pravaca", kaže Flo. 

# Muzički ukus

"Odrasla sam u blizini jednog umetničkog koledža i imala sam priliku da često slušam art-koledž punk bendove. Dugo godina sam slušala soul dive kao što su Nina Simone, Etta James i Billie Holiday. Kasnije sam slušala Talking Heads i Joy Division i naravno punk!"

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/