Taj osmeh je gotovo trenutno uspeo da podeli milionima ljudi. I to je već mogao da bude dovoljan razlog njegovog postojanja, ali za njega je to bio tek početak. Umesto da se uljuljka u stvarnost zvezde najgledanije serije svih vremena u Jugoslaviji i Srbiji, on je krenuo dalje.

Dajući svakom liku koji je igrao pomalo sebe, zauzvrat je dobijao deo njih. Osim što bi im „ukrao“ poneki modni detalj, od svakog od njih naučio bi važnu životnu lekciju. Po sopstvenom priznanju, najbliži je sa Sergejem iz Rata uživo. 

Nakon svake uloge bivao je i bolji glumac i mudriji čovek. Izgradio je specifičan stil i kada je reč o dramskom, ali i ličnom izrazu. Ipak, do dana današnjeg, za njega je ikona stila ostao Dragan Nikolić. 

U potrazi za Bjelogrlićevim stvarnim likom, ljudi su ga identifikovali sa Bobom, Crnim, sa Čika Kuretom, pa i Ekserom, a svuda su pronalazili sebe. I to je bio dovoljan razlog njegovog postojanja, ali opet je krenuo dalje.

Branša tvrdi da je producent postao da bi imao gde da igra, ali on sam kaže da se zaljubio u taj posao. Producirao je kapitalne filmove i serije kao što su Lepa sela, Rane, Rat uživo, Ivkova slava, Rode u magli. Pošto je postao najuspešniji producent svog vremena, naravno, krenuo je dalje.

Sada već poznajući proces snimanja od prvog napisanog slova do bioskopske blagajne, seo je u rediteljsku stolicu. Očekivano, postigao je neverovatan uspeh. Dva Montevidea prvo su u filmskoj formi opustošili blagajne, a potom kao serije, uz Senke nad Balkanom, postigli nerealnu gledanost. Opet je pobedio.

Priznanje za životno delo uglavnom pripada onima koji svoj opus lagano privode kraju, ali Dragan Bjelogrlić je sa svojih 55 uradio više nego mnogi drugi za života. 

I, naravno, ide dalje. 

Osoba od stila: Dragan Nikolić.

Priredili: Teodora Bogdanović, Branislava Kostić, Igor Karanov i Ana Ostojić  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/