Vreme je da sakrijete svoje telefone i tablete, isključite se sa društvenih mreža i iz sveta komuniacija svih vrsta, jer mnogo toga biće pogrešno protumačeno, poslate poruke nikada neće stići, slika koju ste želeli da pošaljete sadašnjem dečku stiće će bivšem.

Zbrka, konfuzija i usporenost svega što ste planirali. Vreme je za introspekciju i meditaciju, po mogućnosti na nekoj predivnoj plaži sa pogledom ka sutonu, koji će biti toliko smirujuć i bajkovit da ćete u potpunosti zaboraviti na telefon, jer baš to je ono i što bi trebalo da uradite tokom ovog julskog hoda planete Merkur unazad.

Stvari su počele da kreću naopako još sedmog jula, a neće se ispraviti sve tamo do kraja meseca, tačnije do 31.07.

Međutim, šta tačno predstavlja za nas baš ovaj retrogradni Merkur, s obzirom da počinje u znaku Raka, a završava se u Lavu?

S obzirom na to da je simbolika Raka predstavljena naravno kroz njegov izgled, kao i kod svih ostalioh zodijačkih znakova, ovde je jasna poruka: snažan samo spolja, vrlo mek iznutra.

Čvrsta ljuštura štiti ono što je odveć meko i ne tako lako vidljivo. I to je nešto što je specifično za Rakove, oni su osetljive dušice, ali neće vam dopustiti da to tako lako vidite, još manje da ih izmanipulišete, prlično su oprezni.

Zato u ovom periodu kada je Merkur retrogradan oni svoje prave emocije pogotvo nemaju nameru da pokažu, niti ćemo mi to moći pod ovim nebeskim okolnostima, jer Rakom vlada Mesec i osećanja sada mogu biti vrlo nestabilna i promenljiva.

Kada je retogradan, Merkur u Raku nije ni najotvoreniji, niti najiskreniji, iz prostog razloga jer se štiti. Možda je to pogrešan način, ali to je upravo taj hod unazad koji se dešava u ovom "zloglasnom" periodu, kada naš pogled na stvari može biti prilično iskrivljen.

Ako nekoga povredite svojim ponašanjem, neće shvatiti vaše namere na način na koji ste želeli da to shvati.

Ili još gore, vi ćete se postaviti baš tako da vas ne shvate, jer ne želite da iko primiriše osetljivim delovima vaše duše.

Stvari postaju za dozu dramatičnije kada Merkur uđe u Lava, gospodina vladara, kralja džungle koji riče, obeležava svoju teritoriju i definitivno je u centru pažnje, jer logično on je glavna faca - sva pažnja mora biti usmerena ka njemu.

Merkur u Lavu je besan i pravi mnogo buke svojom rikom, postaćemo teatralniji i dramatičniji nego inače.

Šta možete da uradite sa svim ovim znanjem i predznanjem?

Od velike je važnosti da budemo iskreni prema sebi i svojim emocijama. Budite ekstremeno precizni pri izražavanju emocija i ne dopustite da emocije izvuku ono najgore iz vas, jer imaće svakako tu tendenciju.

Ali postoji i svetlo na kraju tunela. Hvala, Kosmosu.

Kada Merkur konačno krene direktnim hodom, osećaćemo se mnogo prizemljenije i značajno više u stanju da ispoljimo i izrazimo svoje emocije i stavove na zreliji način.

Jasnije ćemo videti ono što do tada nismo - u zbrci koju su napravili osetljivi Rak i taetralni Lav u retrogradnom hodu.

Ovo će biti velika letnja škola za mnoge znakove zodijaka, ona u kojoj će naučiti mnogo više no što su se tome nadali.

Usput ćete možda izgubiti neke drage drugove iz klupe, jer im je konačno presela vaša besportebna drama ili ako su do sada sumnjali, onda su sada definitivno shvatili da ne govorite istim jezikom, ali kada konačno zaokračimo u avgust neko od vas će shvatiti šta je izgubio, a šta je dobio.

Znanje usput stečeno tada će biti dragoceno, jer ono što je vredno opstaće. Ono što nije, nikad i nije bilo vredno istinskog truda.

Ovaj retro hod Merkura je velika letnja škola, koju će mnogi pamtiti, na početku možda ne po dobrom, ali naposletku će ovo za sada zbunjujuće otvaranje očiju, biti i te kako zahvalni.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/