1. Novi recepti

Ovo vam možda izgleda očigledno, možda i dosadno, ali verujte nam, otkrivanje novih recepata je sjajan način da provedete vreme kod kuće. Biće vam zabavni pokušaji pravljenja nečeg novog, pa bili oni čak i neuspešni, što uvek sa sobom nosi zabavu. Pozovite prijatelje i isprobajte nove specijalitete zajedno.

2. Budite umetnik

Boja, ugalj, glina - postoji nešto čudotvorno u tome da dopustite svojim rukama da kreiraju umetničko delo, samo odaberite materijal. Ako tražite inspiraciju ili želite da eksperimentišete sa novim oblicima, istražite internet. Stvaranje nečega, slikanje, pa i pisanje smanjuju stres koji možda vučete od prethodne radne nedelje, sabiraju i organizuju misli, a možda i otkrijete neki novi talenat.

3. Uronite u novu knjigu

Dok sedite u udobnoj sofi uzmite novu knjigu, onu koju već dugo planirate da počnete da čitate, pa se brzinom svetlosti prebacite u neki drugi svet. Vikend je uvek dobro došao za to jer tada nemamo obaveze i izgovore. Udobno se smestite u svoju sofu i počnite - knjige su tu da nas motivišu, otkriju neku novu perspektivu i navedu na razrešavanje mnogobrojnih ličnih dilema i problema. 

4. Pronađite stare modne komade koje možete ponovo da obučete

Ovo nije poziv na akciju sređivanja i čišćenja. Ovo je prilika da ponovo pogledate sadržaj svog garderobera i ponovo obučete neki vintage komad. Znate da se stari trendovi vraćaju, pa se tu sigurno nalazi dosta stvari koje su ponovo u modi. 

5. Napravite spa tretman

Maske za lice, kreme za ruke, mleko za telo, kupke, objedinite sve to i uživajte u miru svog doma. Nanesite masku za kosu, da se i ona malo oporavi, uradite manikir. Kupite mirisne sveće. Okrepljenje duha i uživanje je zagarantovano. 

6. Dajte svom domu ljubavi

Okačite ono jedno umetničko delo koje već dugo skuplja prašinu u uglu spavaće sobe. Ili možda napravite razmeštaj, kako bi dobili novu energiju i presadite biljke. Uređivanje doma nešto što je jako zabavno i odvlači puno pažnje.

Ako zbog visokih temperatura ovog vikenda ostanete kod kuće, donosimo vam 6 predloga kako da se zabavite
Foto: Unsplash/Mathilde Langevin 

Pripremila: Ivana Matijević