Nikada nismo bili oni koji su ćutali. Krili lice iza šaka, zidova i lepršavih haljina, i tek tako puko verovali u romantizovane reči. Zapravo, oduvek smo bili oni koji se bune, pokreću i stoje na ispravnoj strani, o čemu god da se govorilo. Zato i ovog puta u saradnji sa lokalnim ilustratorom Ognjenasi podižemo belu zastavu apelujući na mir i otvaranje očiju pred problemom koji je već odavno postao i naš.

Da li na naslovnoj strani vidite putanju, vidite li haos, decu ili laste?

U mnogim državama širom sveta narodni protesti su uveliko u toku, dok na društvenim mrežama kruže reportažni snimci i fotografije koje prikazuju situacije od kojih vam se i žile i krv lede. 

Ali isto tako, mogu se pročitati i komentari koji brane dve potpuno suprotne strane, dok je zapravo istina na sredini. Na onom mestu gde svaki vid nasilja treba da prestane i počine smiraj koji je neophodan svima.

I niko ne kaže da licemernost ne postoji, da se glasno govori samo kada je masa uključena u to i da se za mnoge zemlje i ljude u njima nije ni čulo, ali haos koji se trenutno dešava upravo nam daje svrhu u ovakvim vremenima.

Ni u najgorem scenariju nije se očekivalo da će se u ovom vremenu neko boriti za živu glavu i iako naš život nije stao, mnogima na drugom kraju planete jeste. Svaki put kada udahnem i u ovom trenutku dok ispisujem svaku reč, osećam zahvalnost, te baš zbog toga biram da vas barem na trenutak podsetim da u ovom trenutku imate ono najvrednije što se može imati. Na početku i na kraju. Imate mir.