U noći 16. aprila spremite se za nesvakidašnju pojavu - pun ružičasti Mesec, koji po mišljenju brojnih stručnjaka i astrologa nosi sa sobom fantastičnu energiju i uticaće na sve znakove.

Vreme je da napunite baterije kada su u pitanju odnosi s ljudima, jer ulazimo u vladavinu Vage koja je znak konekcija i koja utiče na romantične veze. Zato je bitno da znate šta je poželjno raditi u ovom periodu, a na šta bi trebalo da zaboravite.

DA: Prepustite se umetnosti

Vage vodi Venera, planeta umetnosti, ljubavi i lepote. Iskoristite njenu energiju da da se poigrate sa različitim tipovima estetike i kako biste probudili umetnika u sebi. Primera radi, posetite sa prijateljima muzeje ili galerije, obiđite lokalne umetničke instalacije ili projekte i uživajte u naboju inspiracije.

NE: Nemojte da budete uključeni u svađe između drugih ljudi

Ima li šta gore no biti ni tamo, ni vamo? Baš iz razloga što je Vaga simbol pravde, diplomatske namere vrlo lako mogu dovesti do toga da budete posrednik u određenim situacijama. Problem nastaje kada obe strane imaju pravo, a na vama je da "presudite".

Pronalaženje mira je veoma bitno, ali snažna energija 16. aprila može dovesti do bespotrebnog naprezanja i nerviranja. Zato je savet da ovaj dan ipak "presedite" i izbegavate da budete "uhvaćeni u sredinu".

DA: Nađite balans

Ova smena energija daje šansu da razmislite o svemu što vas dovodi do unutrašnjeg disbalansa. Čak i ako ste usred važnog projekta, napravite malu pauzu. Potrebno vam je i malo zabave, a ne samo da radite. Promenite raspored i nađite vreme za druženje sa prijateljima, jer je socijalizacija veoma bitna.

Tokom punog Meseca u Vagi treba se družiti sa prijatlejima.
Unsplash/Kevin Delvecchio 

NE: Izbegavajte tračarenje

Iako Mesec u Vagi voli dramu, ma koliko bilo primamljivo da "znate sve", astrolozi savetuju izbegavanje ovakvih i sličnih situacija. Ukoliko i neko krene da ogovara pred vama, pokušajte da promenite temu.

DA: Pokažite zahvalnost svojim prijateljima

Vagama vlada sedma kuća partnerstva, te se ova mesečeva mena odnosi najviše na vaš nauži krug. Planirajte druženje sa prijateljima i ne libite se da im kažete koliko ih cenite. 

NE: Zaboravili ste na romantiku

Vagama možda upravlja romantična Venera, ali su glavni pokretač Ribe koje su poznate kao sanjari, što vam može ići na ruku ukoliko tražite novog partnera i flertujete sa osobom koja vam se dopada. Ne budite sramežljivi, planirajte izlaske i načinite prvi korak, jer, ako ništa, nalazimo se u hrabroj odvažnoj sezoni Ovna.

Tokom perioda Vage ne zaboravite na romantiku.
Unsplash/Everton Vila 

DA: Self-care rituali

Vreme punih Meseca su sami po sebi posebno emocionalni, te lako može doći do toga da vam je jednostavno svega previše, pogotovo ako su stacionirani u emocionalno ostrašćenim vazdušnim znacima. Sa druge strane, kod Vaga je sve u prepuštanju, te momenti poput toplih kupki, opuštanja uz sveće, ili pak vođenje dnevnika mogu biti najbolje što možete uraditi za sebe.