Ova nedelja obećava sreću nakon početka retrogradnog kretanja Merkura 13. decembra, ali donosi i nekoliko lekcija o tome kako je stvoriti. Tri horoskopska znakaosetiće snažnu podršku kroz mnoge zanimljive planetarne tranzite. To znači kako ćete retrogradni Merkur napokon iskoristiti za pozitivan napredak. Najviše sreće u ljubavi ove nedelje nakon što retrogradni Merkur započne 13. decembra 2023. imaće sledeći horoskopski znakovi:

BLIZANCI

Voljni ste da sagledate svoje delovanje iz prošlosti. I dobre i loše stvari. Tako ćete i stvoriti sebi pozitivan odnos sa partnerom. Nije bilo jednostavno, ali niste izgubili nadu i tokom ove nedelje shvatiće kako ste na pravom putu čak i kada će vam strpljenje biti iskušano, a živci napeti.

Premda retrogradni Merkurvisi kao pretnja vašem strpljenju, brzo ćete naučiti kako da se nosite s usponima i padovima ovog tranzita na način na koji samo pravi Blizanci mogu. Ako između vas i partnera postoji nešto što treba izreći, vreme je da te karte stavite na sto i vidite šta je po sredi. Kvadrat Meseca i Venere može vas dovesti u sumnju, ali čak i vi znate kako prevladati svoju nesigurnost.

DEVICA

Zbog snažnog uticaja Merkura ove nedelje, možda ćete posegnuti za starim trikovima, a što nije nužno loša stvar. Prilično ste zavodljivi ako to želite biti. Ova energija stvarno vas podstiče na razmišljanje o tome kako je možda vreme za povratak stare ljubavne čarolije, s obzirom na to kako vam je uvek uspevalo da osvežite romansu u kojoj se nalazite.

Zavirićete duboko u sebe i otkriti kako su neki od „problema“ koje ste držali u sebi već zacelili te kako ne postoji legitiman razlog za ljutnju na partnera. To vas oslobađa, zasigurno i partnera. Premostićete sporove u vašem odnosu i osećate će se kao da vam je pružena druga prilika.

RIBE

Dobro se nosite s energijom Strelca, a ovo je poslednja nedelja pre nego što Sunce uđe u Jarca. Ovo je trenutak kada vaš optimizam dolazi do izražaja, a sigurno ćete primetiti kako je vaše samopouzdanje u ljubavnim i romantičnim pitanjima na najvišem nivou. Osećate se dobro zbog toga ko ste i to se preliva i na način na koj se ophodite prema partneru.

Više niste pod uticajem snaga koje vas vode u pogrešnom smeru, a to vas oslobađa i dopušta vam da verujete u budućnost ljubavnog odnosa. Ove nedelje osećaćete se pozitivno i optimistično.

Izvor: YourTango