Pitate se kako da nosite bajkersku jaknu ovog proleća? Jednostavno posetite Instagram nalog Alexe Chung, na kome je crna kožna jakna u fokusu svih statement outfita.

Dizajnerka i modna muza odiše Grease vibracijama na svom novom selfiju u vintage jakni sa efektom površinske obrade, koju je kombinovala uz crvenu sportsku majicu i klasične pantalone. S obzirom na to da su joj glavna inspiracija Francuskinje, ne čudi što i ovog puta bira casual, efortless look.

A ukoliko bi poželela da obuče ovaj trenssezonski komad u novoj verziji, modne revije svetskih dizajnera za proleće-leto 2022. mogle bi da joj posluže kao beskrajna inspiracija. Naime, bajkerska jakna bila je must-have na pistama: kako brenda Simone Rocha gde je nošena uz haljine od tila, tako i kod Miu Miu i Prade uz mini-suknje. 

Bajkerska jakna prošla je dug put: od borbenih aviona preko leđa loših momaka do stilske klasike - što je čini timeless komadom već decenijama. Danas su svuda - prekoračile su sve barijere, prestale su da budu uniforma buntovnih pripadnika supkultura, popele se na modne piste i ušle u ligu klasike, zadržavajući pritom tek neznatnu mrvicu bunta. 

Alexa je nosi u svim dužinama i krojevima, pa je tako pre samo par nedelja primećena u kožnom Matrix mantilu kojim je dala grunge vajb voluminoznoj i bajkovitoj Molly Goddard haljini. Savršen kontrast, zar ne? 

U galeriji donosimo najnovije modele bajkerskih jakni koje možete da pronađete kod high-street brendova:

Diesel, Massimo Dutti Pogledajte gde su najlepši modeli.