Pre mesec dana Hailey Bieber doživela je simptome nalik moždanom udaru dok je sedela sa suprugom Justinom u njihovom domu. Manekenka je tada hospitalizovana, a nakon detaljnih pretraga sutradan je puštena kući, nakon čega se retko pojavljivala u javnosti.

Hailey Bieber je sada po prvi put progovorila o nemilom događaju i otkrila ne samo razloge zbog čega je došlo do situacije opasne po njen život, već je i progovorila o intevenciji koja joj je potencijalno spasila život.

Iako se u medijima pisalo da Hailey zapravo nije imala moždani udar, već samo simptome, manekenka je potvrdila da je zapravo do udara ipak došlo, ali je bio mali.

"Sedela sam sa Justinom u sobi i osetila sam čudne trnce u prstima i ruci. Počela sam da se pipkam, a Justin me je pitao da li sam dobro. Tek sam tad shvatila da mi se oduzela cela strana lica i da ne mogu da govorim", rekla je Hailey. Ona je dodala da je njena anksioznost samo pogoršavala stvari, a nakon što je pevač pozvao hitnu, u sanitetu joj se više puta gotovo potpuno vratio govor, ali svaki put kada bi imala napad anksioznosti, vraćalo bi se na staro.

Manekenka kaže da se nikad nije tako uplašila u životu, te da su u bolnici odradili sve moguće testove. Iako je sa njenim srcem sve bilo u redu, ispostavilo se, nakon testova na mozgu da je problem napravio ugrušak koji je uspeo da se "provuče" iz srca.

Zbog svega, Hailey Bieber je morala da se podvrgne intervenciji koja joj može potencijalno spasiti životu u budućnosti, gde joj je kroz venu ugrađen "dodatak" na arteriji, koji će vremenom srasti sa njom i koji će sprečiti da ponovo dođe do slične situacije.

Međutim, Hailey se tada osvrnula i na razloge zbog čega je došlo do moždanog udara. Kako su joj i doktori rekli, tri faktora su bila presudna. Najpre, zaredom je bila na dva višečasovna leta koje je prespavala i nakon kojih se nije kretala, potom, kovid koji je nedavno preležala je takođe jedan od razloga i treći, kako kaže i najbitniji su pilule za kontracepciju.

Hailey Bieber je javno progovorila o moždanom udaru
Shutterstock 

Hailey Bieber je i sama isticala da jedva čekala da postane majka, ali je zbog psihičkog stanja njenog supruga odlučila da ipak napravi pauzu, posveti se karijeri, i tek kasnije postanu roditelji.

U intervjuima za američke medije izjavila da bi sada najverovatnije abortirala ako bi ostala u drugom stanju, jer "jednostavno nije trenutak". Hailey je zbog odluke posegnula za pilulama, ali nije računala da je upravo moždani udar jedna od nuspojava koje se retko dešavaju, ali su ipak moguće.

"Pijem antibebi pilule, a inače patim od migrena. Uzela sam ih na svoju ruku, bez da sam se konsultovala sa ginekologom", rekla je Hailey Bieber i upozorila sve devojke da ne ponavljaju njenu grešku.

Kako kaže, sada se dobro oseća, a ubuduće će nastaviti da voditi računa o svom zdravlju kako do ovakvih i sličnih situacija više ne bi dolazilo.