Sezona je drastičnih promena frizure u svetu slavnih - od perika do boje i dužine, profesionalni frizeri stilizuju zvezde po uzoru na najnovije trendove. Ipak, postoje neke koje su vrlo dosledne po pitanju svog beauty look-a, recimo pripadnice kraljevske porodice Kate Middleton i Meghan Markle koje u skladu sa kraljevskim kodeksima zastupaju prirodan, sveden izgled. A tu je i Jennifer Lopez, naša odabrana kraljica muzike, lepote i šarma, koja već godinama nosi prepoznatljivi balayage. 

Iako nas je zavaravala da se ofarbala u pink, te naginjala ka više plavim ili više smeđim nijansama, JLo svoj balayage nosi vrlo smelo, često ga osvežavajućim novim pramenovima, šiškama, stepenastim rezovima i raskošnim talasima.

Šta je važno da znate o balayage tehnici?

Balayage je tehnika slobodnom rukom koja stvara meku dimenziju, oponašajući kako bi kosa prirodno posvetlela na suncu. Boja se nanosi na srednje dužine i krajeve, a ne direktno na korene. Vizuelnim efektima stvoriće se šik frizura koja je daleko suptilnija od nekadašnjeg ombrea. Bilo da ste plavuša ili brineta, gotovo svaka od nas moći će da osmisli nešto po svom ukusu. Ideja je u tome da ne vidite gde počinju, a gde se završavaju ofarbani pramenovi. Prelaz između osnovne boje i svetlijih krajeva treba da bude besprekoran i fluidan.

Ova tehnika je idealna jer ne zahteva često farbanje korena - što više izraste, delovaće lepše, a nećete se mučiti ni sa odabirom ljubičastog šampona. Samim tim, oštećenja kose su minimalna u odnosu na ona da se redovno farbate. 

Najnoviji trendovi podrazumevaju i ofabrane šiške koje savršeno uokviruju lice, baš poput Jennifer Lopez.

U galeriji pogledajte više fotografija njene kose.

Profimedia, Instagram Pogledajte kako ovu tehniku nosi latino diva.