Šanse da ne obožavate Michelle Pfeiffer zbog njene dugačke liste kultnih uloga, gotovo ne postoje. Njen najnoviji film French Exit objavljen je ranije ove godine, ali ovih dana je jednako zauzeta i van ekrana. Naime, glumica je lansirala svoj brend mirisa Henry Rose još u vreme pandemije, a tek je sada dostigao veliku popularnost i interesovanje širom sveta.

Sa Henry Rose brendom – nazvanom po njenoj ćerki Claudiji Rose i njenom sinu Johnom Henryjem – Michelle se nadala da će popuniti veliku prazninu na tržištu: potpuno čist, a prefinjen parfem. Kao i mnogi roditelji, postala je svesna šta se nalazi u beauty proizvodima tek kada je zatrudnela, ali i kada su joj deca bila mala.''Počela sam da gledam sastojke i bezbednost istih, i moja frustracija je bila ta što nisam mogla da pronađem proizvode koji mi se dopadaju, a bezbedni su'', kaže ona za magazin Glamour.

''A onda su prošle decenije i konačno sam odlučila: Tehnologija je tu i potrošač je tu. Potražnja postoji. Pa zašto se to ne bi dogodilo?''. Kao odgovor, kreirala je čistu, sofisticiranu, i unisex liniju parfema i proizvoda za telo.

Michelle za proleće i leto preporučuje Flora Carnivora parfem iz svoje linije. Ona kaže da joj je trebalo tri godine da ga formuliše, a da bude otelotvorenje cvetnog vrta njenih komšija iz detinjstva.''To me nekako podseća na film'', kaže ona. ''Bio je to stariji par, ja ih zapravo nikada nisam ni videla, ali sam sigurna da su me posmatrali pitajući se šta ova bosonoga, bosa, mršava, plava devojka radi u njihovoj bašti'' priseća se.

 Takođe, miris pod nazivom Torn inspiriše je na oca i njegovu kolonjsku vodu. ''Shvatila sam da tražim miris očeve kože'' iskrena je glumica kada priča o patentiranju ovog orijentalnog mirisa. Ujedno, priznaje da je ovo njen omiljeni parfem jer čini da se oseća snažno. ''Rekla bih da Flora Carnivora čini da se osećam zavodljivo, ali Torn me čini jakom''.

 Svi Henry Rose parfemi inspirisani su njenim sećanjima i slikama iz najlepšeg doba, te otuda i nazivi: Jake's House, Fog, Windows Down, Dark Is Night, Queens & Monsters...

 Izvor: ELLE/T.Đ.