Otkako je u jeku pandemije bilo najavljeno snimanje nastavka kultne serije 'Seks i grad', te je obelodanjeno da u njemu neće biti nezaboravne Samanthe Jones koju je tumačila Kim Cattrall, krenule su različite spekulacije o tome zašto Kim nije uključena u novi projekat.

Nedavno je ona sama u intervjuu otkrila da nikad nije bila ni pozvana da učestvuje, a sada je Sarah Jessicca Parker u podcastu THR's Awards Chatter otkrila zašto, te progovorila o njihovoj dugogodišnjoj svađi.

'Teško mi je da pričam o situaciji s Kim jer sam bila oprezna i nisam htela da kažem ništa neprijatno. Ne želim da vodim tako kompleksne razgovore na ovaj način',započela je Sarah Jessica Parker. 'Bolno je kad ljudi pričaju o ovome kao o svađi. Nikad nisam rekla nešto svadljivo o bilo kome s kim sam radila. Nema svađe. Nema javne zavade ni optužbi s moje strane. Samo želim da se prestane o tome govoriti na taj način jer to ne odražava stvarnost. Samo je jedna osoba govorila.'

Glumica smatra da je razlaz s Kim Cattrall počeo 2017. kad se razmatralo snimanje trećeg 'Seks i grad' filma, do kojeg nije došlo zbog zahteva koji je Kim. 'Nismo snimili film jer nismo želele da ga uradimo bez Kim. Jesmo li bile razočarane? Jesmo. Ali to se događa',rekla je Sarah Jessica Parker.

Sarah Jessica Parker o svađi s Kim Cattrall.
Profimedia 

Kim Cattrall je počela javno da se obračunava sa Sarah Jessicom Parker i proziva je za navodno okrutno ponašanje za vreme snimanja serije, te je čak grubo odbila saučešće koje joj je Parkerova izrazila nakon smrti brata Petera 2018.

'Dosta se pričalo o njenom viđenju snimanja serije. Nije na meni da kažem da nije u pravu, ali ne delimo istu perspektivu. Godinama na setu sam se trudila da budem pristojna prema svima, brinem o ljudima, poslodavcima, ali i ljudima za koje se osećam odgovornom kao producentkinja. Niko nikad nije tako govorio o meni. Pa mi je to izrazito bolno', ispričala je Parker.

Iako svesna značenja Samanthine uloge i maestralnog izvođenja Kim Cattrall, odlučila je da mogu da nastave i bez nje: 'Ona je pridonela uspehu originalne serije. Njeno tumačenje te uloge je bilo predivno. Ali nismo je pozvali da učestvuje u ovom jer je jasno pokazala da to nije nešto što želi, te nama nije više bilo prijatno. To nije udarac njoj, već lekcija. Ako neko javno govori o tome da nešto ne želi da radi - mi to čujemo', zaključila je Sarah Jessica Parker.