Osim što je Konstrakta preko noći postala najaktuelnija artistkinja u regionu, ni širom sveta interesovanje za srpsku predstavnicu na Evroviziji ne prestaje.

Evrovizija je možda prošla, ali čini se da je svet nezasit avangardne Ane Đurić i numere "In Sorpore Sano", u prilog čemu ide i njen poslednji uspeh kojim je nadmašila čak i našu evrovzijsku pobednicu Mariju Šerifović i "Molitvu".

Podsetimo, naša pevačica na ovogodišnjoj 66. Evroviziji osvojila je peto mesto, što je najviši plasman koji je Srbija postigla u poslednjih 10 godina.

Konstrakta se sluša i van Srbije.
Profimedia 

Konstrakta je još pre odlaska u Torino izazvala veliko interesovanje u mnogim državama, te smo bili svedoci koliko je "umetnica mora biti zdrava..." bilo slušano u zemljama kako Evrope, tako i Amerike gde se kotirala izuzetno visoko na listama.

Nakon što je u obližnjoj Hrvatskoj došla na 1. mesto na zvaničnoj listi slušanosti pesama, uspela je da uđe i na muzičke liste mnogih drugih zemalja.

Tako njenu numeru "In Corpore Sano", na primer, možemo videti na zvaničnim muzičkim listama Holandije (19. mesto), Islanda (15. pozicija), Litvanije (11. mesto) itd, dok je na "Viral 50" listi najvećeg planetarnog striming servisa Spotify dospela do 7. mesta, što je dosad nezapamćen rezultat za izvođača iz Srbije.

konstrakta na evroviziji.
Profimedia 

Čak ni pesma "Molitva", jedine srpske pobednice na "Evroviziji" Marije Šerifović, nije uspela da se nađe ni na jednoj od gorepomenutih muzičkih lista, iako je trijumfovala na takmičenju, a Konstrakta bila peta.

Konstrakta napravila nezapamćen uspeh u inostranstvu.
Profimedia 

Ana je inače dobila i prestižnu "Marcel Bezençon" nagradu za umetnički doprinos festivalu, ali to nije jedino priznanje. Naime, Konstrakta je jedini ženski solo izvođač stariji od 40 godina koji je na "Evroviziji" dospeo u prvih pet u finalu u ovom veku. Autorka pesme "In Corpore Sano", podsetimo, ima 43 godine.

Na društvenim mrežama fanovi "Evrovizije" uveliko ističu ovaj podatak, a Konstrakta je na ovaj način pokazala da na ovom festivalu ima mesta i za izvođače koji nisu u dvadesetim ili tridesetim.