Konstrakta je osvetlala obraz naše zemlje, ne samo fantastičnim plasmanima: 5. mestom na Evroviziji, 1. nagradom za najbolji nastup, 2. nagradom za najbolji tekst pesme, već i harizmom, nekonvencionalnošću, modom.

Naime, umetnica je uoči Evrovizije usko sarađivala sa kostimografkinjom Ivanom Kesić koja ju je stilizovala za nastupe, press konferencije i javna pojavljivanja, a glavna ideja bila je promovisanje domaćih dizajnera kao neiscrpnog potencijala naše zemlje. Tako smo prethodna dva meseca mogli da je vidimo u kreacijama Aleksandre Lalić, Mom's Pants, Just Machine, Discipline, Mishke, Dulsineja Ateliera, Klashnje, Fckng Lion, Jebiga Store, IrmaeKohel, Converse... 

Jedini izuzetak bila je sama Evrovizija na kojoj je Konstrakta nastupila u specijalno sašivenom kostimu samo za ovu priliku, a po nacrtu Ivane Kesić.

''Što se tiče kostima za Evroviziju, oni su nadgradnja kostima sa naše 'Pesme za Evroviziju'. Polazna tačka je ista, a ozbiljniji kroj i bolji materijal čine sve produkciono kvalitetnijim. Uz dogovor sa Konstraktom, uradila sam dizajn, a tim krojača je to savršeno izradio. Kožne pojaseve nam je po mom nacrtu napravio The Manual Co, iz komšiluka su nam stigle startas patike i borosane, dok je za nakit bio zadužen brend Fckng Lion'' rekla je Ivana za ELLE.

U nastavku izdvajamo 5 najboljih Konstraktinih evrovizijskih outfita.

1. Aleksandra Lalić palazzo pantalone + Mishka crvena torba

Palazzo pantalone neorenesansnog kroja, sa dubokim strukom, nabranim retro materijalom i širokim nogavicama obišle su svet, a u kombinaciji sa Mishka crvenom torbom izgledale su neverovatno efektno. Aleksandra Lalić je samo za ELLE otkrila da je ''veoma ponosna što je i njen brend prepoznat kao podrška Konstraktinom konciznom i kritičkom izrazu''.

2. Mom's Pants komplet

Elegantni komplet o kome se govorilo danima modno je delo dizajnerke Jelene Jekić koja stoji iza modernog lokalnog brenda Mom's Pants. Svaki njen komad je statement, a kreacija za Konstraktu upotpunjena REDA Milano pink cipelama može da vam posluži kao inspiracija za prolećne evente.

3. Aleksandra Lalić beli kombinezon

Još jedna kreacija Aleksandre Lalić koju je Konstrakta nosila više puta, a posebno je primećena na otvaranju finala Evrovizije kada je umetnica izašla sa srpskom zastavom. Bela boja simbolično prati Konstraktu u većini zvaničnih pojavljivanja, a Lalica je našla način da je učini drugačijom i originalnom.

 4. Pink outfit sa naglaskom na Dulsineja i Fckng Lion detalje

S obzirom na to da umetnica retko u javnosti nosi boje, ovim modnim izdanjem bili smo posebno oduševljeni. Konstrakta je tokom svoje evrovizijske kampanje više puta nosila chic Dulsineja šešire, kao i ekstravagantan nakit brenda Fckng Lion, pa ako budete želeli da kreirate sličan outfit, znajte da sa pink bojom (kao vodećim trendom) i ovim lokalnim dizajnerima, nećete pogrešiti. 

 5. Crveni kombinezon Aleksandre Lalić

Omiljena Konstraktina kreatorka osmislila je za nju i crveni kombinezon u kojem je umetnica nastupila u Izraelu. Spoj sa kaiš torbicom brenda M-ISHKA čini ovu modnu kombinaciju idealnom za proleće 2022, posebno ako želite da budete u centru pažnje gde god se pojavite.