Čini se da je Linda Evangelista nakon višegodišnjeg povlačenja iz javnosti i sveta modelinga spremna da se vrati se na scenu. Jedna od najslavnijih supermodela devedesetih, koje su u poslednje vreme ponovno izuzetno tražene i rado viđene na modnim pistama, poslednjih nekoliko godina se skrivala od javnosti zbog estetskog zahvata koji ju je, prema njenim rečima, 'ostavio brutalno unakaženom'.

Linda Evangelista se između 2015. i 2016. podvrgla 7 tretmana CoolSculptinga kako bi smanjila masne naslage, no rezultat je bio suprotan, te je nakon tri meseca počela da primećuje naslage na području brade, bedara i grudi – umesto željenog smanjivanja masnoća, one su se povećavale i postajale tvrđe. Počela je više da vežba i manje jede, sve dok nije prestala da jede u potpunosti, a dvaput se podvrgla i liposukcijama, iako je željeni rezultat izostao.

Prošle jeseni je odlučila da prekine ćutanje i tuži kompaniju Zeltiq koja stoji iza CoolSculptinga, za 50 miliona dolara, a danas je objavila da se s njima i nagodila. 'Zadovoljna sam što sam rešila slučaj s CoolSculptingom. Radujem se sledećem poglavlju svog života s prijateljima i porodicom, i srećna što ovo mogu ostaviti iza sebe. Iskreno zahvaljujem svima koji su me podržali', napisala je Linda u objavi na Instagramu.

Čini se da je Linda spremna da se vrati u modni svet, pa se nedavno susrela s (bivšom) koleginicom Christy Turlington, te fotografkinjama Inge Fonteyne i Carlyne Cerf de Dudzeele, ali i snimila novu kampanju, i to za Fendi.

Najavljujući Fendi event koji će se održati u septembru u kom obeležavaju 25. godišnjicu kultne Baguette torbice, Linda je pozirala s 2 srebrne 'baguettice'. 

U (novom) maniru deljenja iskrenosti, Linda je pokazala i 'behind the scenes' fotografiju prilikom friziranja i šminkanja, i samo kratko napisala: 'It takes a village. #grateful', bez otkrivanja o kom projektu je reč, ali iz poruka podrške u komentarima jasno je da će ljubitelji mode podržati Lindin povratak u svakom obliku. Rečima njene kolegice Kristen McMenamy očekuje nas 'najiščekivaniji comeback veka'.