Ove jeseni definitivno se na velika vrata vraćaju stilovi iz sedamdesetih, kako kada je reč o modi, tako i kada se radi o frizurama. Ipak, čini se da se već sada po salonima istaklo takozvano "konturisanje kose", kao jedan od najlepših stilova koji je sada dobio svoju modernu verziju.

Dugi lejeri ravno se seku na zadnjem delu kose, dok se prednji slojevi stepenuju i ostavljaju duge butterfly šiške koje celokupnog look-u daju poseban, retro, a opet moderan izgled. inače, tokom leta bilo je popularno konturisanje kose svetlijim pramenovima, a sada je došlo na red kontrurisanje samom dužinom.

"Contour Cutting" je jedna od najlepših frizura jeseni.
Instagram 

Za razliku od wolfcut-a i curtain bangs koje približno daju sličan efekat, ovde se kosa stilizuje u zavisnosti od vaše prirodne teksture i dužine šiški koja vam zapravo najbolje pristaje.

Akcenat je na volumenu, te se kosa odiže od korena i dobija gotovo filmski efekat. Ovakav stil najbolje izgleda kada kosu uvijete na krupne lokne, ili talase, čime je retro "vibe" još istaknutiji.

Frizure iz 70-ih vratile su se na velika vrata
Instagram 

Međutim, veoma je bitno istaći da se ovakav princip šišanja može primeniti i na kraćoj kosi.

Contour Cutting može se primeniti i na kraćoj kosi.
Instagram 

Ovde je takođe krljučno da se istakne volumen i prirodna tekstura kosa i dobije "bouncy" efekat, baš kao što su dame nosile tih sedamdesetih koje su iznedrile i druge popularne stilove stilizovanja frizura.

I naposletku, bitno kod ove frizure je i to što fantastično pristaje svima, nevezano za godine, a poznato je i da butterfly stilovi čine da delujete mlađe i svežije, te ovu frizuru definitivno treba da imate u vidu ukoliko želite da vas ove jeseni svi primete.