Ravna kosasamo se naizgled čini kao idealnom za brojne stilove. Da, možda se nećete buditi ujutru sa "iskrivljenom" kosom nakon spavanja, a šiške će vam uvek izgledati dobro, ali tu se povlači linija, pogotovo ako imate problema i sa tankom vlasi. 

Nažalost, kod ovakvog tipa kose, loš izbor frizure može vas koštati toga da ne uzlazite iz frizerskog salona ne biste li imali kakav-takav volumen, a ukoliko ste rešeni da promenite stil, stručnjaci ističu najlepše i najpraktičnije koji su dobri za ovakvu teksturu vlasi, i sa kojima ćete izgledati dobro i ako kosu samo osušite fenom, bez uvijanja ili "tapiranja" ne biste li dobili vizuelno veću "gustinu".

1. Okrugli bob

Za one koji ne vole da previše stilizuju frizuru "tupi" bob je idealno rešenje. Dužina malo ispod brade pristaje svim oblicima lica, a doboljno je da krajeve blago uvijete četkom i spremni ste za polazak.

2. Blunt bob

Sa druge strane, oni koji apsolutno ne vole nikakvo feniranje, uvijanje i slično, voleće najklasičniju verziju boba - blunt, koja se i nosi u ravnoj, odnosno njegovoj prirodnoj formi. Što je kosa ravnija, to bolje.

3. "Nevidljivi" lejeri

Stepenovanje kose dobro je rešenje za one koji imaju ravnu i tanku kosu, bez volumena, jer se na ovaj način dobija lepši pad kose, čak i kada niste isfenirani. Umesto klasičnih lejera između kojih je vidljiva razlika, stilisti savetuju da stepeni budu manje izraženi, a da ih ima više.

4. Pune šiške

Osobe sa ravnom kosom definitivno su idealne za pune šiške baš iz razloga što će uvek izgledati dobro, bez stilizovanja. I dok ostatak sveta mora da ih "pegla" i fenira, ako je vlas vaše kose prirodno ravna, dovoljno je da ih očešljate i spremni ste za polazak.

5. Pageboy Pixie

I kratki stilovi nalaze se na listi idealnih za one sa tankom i ravnom kosom, pogotovo sa šiškama sa strane. Osim što ćete uvek izgledati dobro, duže šiške daju tu dozu elegancije i ženstvenosti koju pixie ume da oduzme.

6. Bob sa teksturom

Bob frizure definitivno dominiraju na listi idealnih za one sa tankom i ravnom kosom, ali to nije bez razloga. U ovom slučaju, bob sa teksturom je idealan jer naginje ka popularnom wolf cut-u, a kombinuju se curtain bangs i stepenovanje kose čime se prividno dobija efekat volumena.

7. Diffused Lob

Slična je priča i sa lobom, a ovde je u pitanju stil koji je duži, preko ramena, dok su krajevi pušteni u "bičeve" kako bi se zadržala dužina kose, ali dobilo više volumena u gornjem delu.

8. Mixie

I naposletku, frizura koja je veoma brzo osvojila srca bjuti zaljubljenica jer je u pitanju stil koji je duži pozadi, poput mullet-a, a kraći napred, gotovo kao da su se sreli mullet i pixie. Doduše, za ovaj stil potrebno je malo laka, ali to je sve što vam treba da bi mixie izgledao dobro.