Različite verzije bob frizure iz godine u godinu su veliki hit zahvaljujući činjenici da se radi o frizuri koja sa sobom donosi pozitivnu promenu i svežinu u izgledu. Tako i ovoga puta posle male pauze, kako bi se napravilo mesta za duge i frizure srednje dužine iz 70-ih, sve češće viđamo trend kratke kose. Približavajući se i kalendarsko ulasku u proleće, jasno nam je i zašto je bob jedna od najpopularnijih frizura u ovom periodu.

Već ove godine Hailey Bieber, Zendaya, Ciara, Emily Ratajkowski, Elsa Hosk i Paris Hilton zamenile su svoje duge frizure za kratke.

Ali za razliku od tradicionalnog ravnog boba, bubble bob ima svoje karakteristike. Kao što mu ime (mehur) govori, prozračan je i lagan. Pored toga, zahteva malo stepenastog šišanja kako bi se stvorio zaobljeniji oblik.

Ovo je suptilan, stepenast bob. Seče se duž osnovne linije, a zatim se blaga gradacija nežno dodaje pozadi kako bi se oblik još malo podigao. Što se tiče toga kako da tražite od svog frizera ovaj stil, uporedite ga sa tupim bobom sa manje težine pozadi.