Bilo bi potpuno pogrešno reći da je bob izašao iz mode. Štaviše, godinama unazad važi za najpopularniju frizuru, a razloga za to je nekoliko - izgleda chic i nije zahtevan za održavanje. 

Zapravo, čini se da se jedna frizura posebno izdvojila jer ima sličan efekat facelifta, odnosno čini kosu podmlađenom, zdravom, a licu vraća mladolikost i svežinu.


Nakon vladavine stepenastog i oštrog boba, ali i fen frizure u stilu 90-ih i dugih pramenova koji su privremeno kratku kosu bacili u senku, bob se u 2023. ponovo vraća u velikom stilu. Ako je verovati nagađanjima beauty stručnjaka, titula najpoželjnije frizure u narednim mesecima pripašće takozvanom 'box' bobu.

Reč je bob frizuri koja prema pravilima seže do brade, a vrhovi su vrlo tupi i stanjeni, kako bi se stvorila iluzija kutije po kojoj je frizura i dobila ime.

Drugim rečima, box bob bi trebao imati što četvrtastiji oblik i što više volumena. 'Nedavno primećen kod Kristen Bell i Christine Ricci, box bob je verzija klasične bob frizure koja predivno pristaje svima s tankom i retkom kosom, dajući kosi, koja inače izgleda spljošteno, teksturu i punoću', pojasnila je frizerka Nicole Petty.

Tekstura i volumen su ključni za dobru box frizuru.

Najbolji način da to postigneš je uz pomoć uvijača ili pegle za kosu kojima ćeš s lakoćom napraviti elegantne talase. Ako imaš prirodno talasastu ili kovrdžavu kosu, tim bolje - jednostavno nakon tuširanja na mokre krajeve nanesi preparat za kovrdžavu kosu i pomoću fena s difuzorom prosuši kosu. Na ravnu kosu najbolje je pre stilizovanja naneti penu kako bi se talasi lakše oblikovali te kako bi što duže potrajali.

Ako ti još uvek treba dokaz da je box bob trenutni hit, predlažemo ti da baciš oko na frizure Kourtney Kardashian, Zendaye, Lori Harvey, Kirsten Dunst, Millie Bobby Brown i Gabrielle Union koje su je već prigrlile.