Ne postoji ništa tako obeshrabrujuće od toga da svako jutro gledate svoju umornu i beživotnu kožu u ogledalu. Uprkos upornom trošenju velike količine novca na sredstva za čišćenje, maske i hidratantne kreme, taj sjaj „iznutra“ vam i dalje izmiče.

Pa, ne brinite jer su stručnjaci shvatili u čemu je problem. Vašoj polici za negu kože nedostaje nekoliko osnovnih sastojaka i prava bočica seruma koja zapravo naglašava celokupno zdravlje i sjaj kože.

Da li i pored mnogobrojnih saveta za negu lica japanskih žena prirodnim sastojcima i načinima nege kože koja podmlađuje, sada nestrpljivo želite da saznate koji su to tačno sastojci za ultimativni sjaj i blistav ten?

U nastavku vam ih predstavljamo:

Gluta Boost C

Ako ste se trudili da nađete sastojak koji koži daje efekat posvetljivanja, vaša potraga bi trebalo da se zaustavi na Gluta Boost C. Proizveden od kombinacije glutationa ( glavni antioksidant) i vitamina C, Gluta Boost C sadrži super moćne aktivne sastojke koji čine da vaša koža izgleda glatko i blistavo iznutra. Zanimljivo je da je poznato da glutation promoviše lagani melanin (feomelanin) u koži koji vidljivo posvetljuje tamne mrlje i fleke i otkriva kožu svetlijeg izgleda.

Drunk Elephant – C-Firma Vitamin C Day Serum
Sephora 

Vitamin B3+

Ako ste u želji da postignete sjajnu kožu vreme je da ovaj sastojak i dodate na svoju policu za negu kože. Vitamin B3 se zaista smatra delotvornim sastojkom za negu kože, a takođe se naziva niacinamid. Njegova antioksidativna svojstva štite kožu od oštećenja izazvanih UV zracima, a istovremeno smanjuju pigmentaciju i crvenilo. A najbolja stvar je što je pogodan ne samo za normalne i suve tipove kože, već i za osetljivu kožu. Uz stalnu upotrebu vitamina B3, očekujte da vaša koža bude super navlažena.

Hijaluronska kiselina

Do sada ste sigurno hiljadu puta čuli da se hijaluronska kiselina pominje u rutinama nege kože, ali da li znate zašto je tačno svi favorizuju? Ovaj sastojak pomaže u postizanju te dugotrajne blistave kože. Jača prirodnu (lipidnu) barijeru kože i zadržava vlagu za vidljivo deblju teksturu kože. Ako je vaša koža beživotna i pokazuje znake opuštenosti, verujte hijaluronskoj kiselini i koristite je kao oružje u zatezanju i vraćanju prirodnog tena.