Nema sumnje da je prethodna godina bila nešto mirnija i manje turbulentna u odnosu na 2020. i 2021, ali je svakako bila dinamična kada je u pitanju omiljeni beauty svet koji ne prestaje da nas iznenađuje svojim novitetima.  

Kada su sastojci u pitanju, svaka godina je u znaku jednog sastojka oko kojeg se stvara prava pompa na društvenim mrežama. Najbolji pokazatelj za ovo je Google, u koji smo uneli najviše proizvoda sa – niacinamidom. Dakle, pitanja poput "kako uključiti proizvode sa niacinamidom u rutinu?" i "za šta koristiti niacinamid?"pronašla su se u gotovo svačijem pretraživaču, a zanimljivo je i da je ovaj sastojak skinuo sa trona donedavno omiljeni vitamin C, koji je proglašen najpopularnijim sastojkom 2022. godine.

Ako još uvek niste uključili proizvod sa niacinamidom u svoju rutinu, sada je vreme da to promenite. Reč je o posebnom obliku vitamina B3 koji izuzetno pozitivno utiče na izgled kože lica, na primer, stimuliše energetski metabolizam ćelija i stvaranje kolagena, pa ne čudi što je danas ovaj sastojak u kozmetici naziva i pravi vitamin lepote kože.

Proizvodi sa niacinamidom zadržavaju optimalnu hidrataciju kože, smanjuju vidljivost proširenih pora i deluju regenerativno, umirujuće. Takođe, niacinamid je odličan u borbi protiv bubuljica i akni, hiperpigmentacijskih fleka i odličan je saveznik u anti-age rutini. Njegova prednost je u tome što, pored toga što je izuzetno efikasan, ga je veoma lako uklopiti u svakodnevnu rutinu nege kože, a u nastavku smo odabrali nekoliko favorita koje vredi kupiti!

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%
The Ordinary 

Paula’s Choice 10% Niacinamide Booster

Paula’s Choice serum
Foto: Amazon 

SkinCeuticals Discoloration Defense Corrective Serum

SkinCeuticals serum.
Skin Ceuticals 

La Roche-Posay Retinol anti-age serum za regeneraciju s retinolom

La Roche-Posay Retinol
La Roche Posay 

Balea Niacinamide & AHA Peeling