Već ste čuli zašto je važno da svakog jutra pijete toplu vodu s limunom, a ako planirate da očistite telo od nakupljenih toksina, naravite reset tela i dobijete više energije, za vas je crna limunada.

Limunada je mnogima omiljeno letnje piće, osvežava i vrlo je ukusno, ali kada joj dodate i aktivni ugalj dobijate i savršen napitak za preporod celog organizma. Baš zbog aktivnog uglja, ovaj napitak ima crnu boju, dok ukus ostaje nepromenjen.

Crna limunada će očistiti telo od toksina, očistiti jetru i sniziti holesterol. Pomaže kod nadutosti, gasova i aerofagije (nesvesno gutanje vazduha tokom jela), pa i kod problema sa kožom. Reguliše rad probavnog traktva, a na taj način i ubrzava metabolizam što dovodi i do gubitka kilograma.

Aktivni ugalj dobijen je destruktivnom destilacijom materijala različitih biljaka i kore kokosovog oraha i ima upijajuća svojstva pa zato uklanja štetne materije i toksine iz organizma.

Crna limunada čisti jetru, snižava holesterol i topi salo.
Shutterstock 

Za priremu vam je potrebno:

  • Sok od pola limuna ili limete
  • Čaša mineralne ili kokosove vode
  • Pola kašičice aktivnog uglja


Metod pripreme:

U vodu dodajte sok od limuna i aktivni ugalj u prahu. Dobro promešajte i napitak je spreman.

Napitak se pije jednom nedeljno i nikako češće od toga.

Napomena:

Ova limunada može da umanji učinak lekova. Zbog toga, ukoliko pijete neke lekove, treba paziti na dvosatni interval između uzimanja leka i ispijanja crne limunade.