Supermodeli uvek izgledaju besprekorno, ali koži koja je često izložena makeup-u i reflektorima potrebna je posebna nega. Koje su tajne tokom karijere naučile i usvojile neke od najpoznatijih svetskih manekenki koje su 'u biznisu' već dugi niz godina? Neke od njihovih recepata su već jako dobro poznati (spoiler alert: voda), ali neki su nas i iznenadili.

Miranda Kerr

'Doslednost je ključ', tvrdi Miranda Kerr koja nikad ne odlazi u krevet bez skidanja makeup-a, a od proizvoda koristi one vlastitog brenda KORA Organics. Kad se oseća podbulo, ujutro napravi gua sha masažu lica koja podstiče cirkulaciju i smanjuje izgled natečenosti.

Što se tiče prehrane, preporučuje sok od celera koji već godinama pije na prazan želudac, jer smatra da joj pomaže kod probave i deluje protuupalno.

 Sara Sampaio

'Smatram da je za kožu važno da pijete puno vode i redovno spavate', rekla je manekenka za britanski Vogue. Dodala je i da koristi serum s hijaluronskom kiselinom, serum s vitaminom C, a hidratantnu kremu bira prema vremenskim prilikama – bogatiju za suvo vreme, a u vlažnim klimama lakšu, te da svake večeri obavezno skida makeup.

Candice Swanepoel

Njen recept za lepotu: držati se ustaljene rutine, piti puno vode, redovno raditi piling i dobro se naspavati. A kad se radi o preparatima, kozmetičke proizvode, kao i Sara Sampaio, prilagođava vremenu.

 Shanina Shaik

Ovaj model smatra da lepota dolazi iznutra – kroz ispijanje vode, dobar san i zdravu probavu, a što se proizvoda tiče, kao najvažniji ističe – odličan čistač lica.

 Heidi Klum

'Dobra ishrana i voda daće vašoj koži zdravi sjaj. Ono ste što jedete', kaže Heidi. 'Ne koristim čistače ni tonere za čišćenje lica već šampon za bebe. Sve što je dovoljno dobro za negu bebine kože je najbolje', smatra Klum.