Kao što smo i navikli, moda uvek dolazi i odlazi, a trenutni trendovi odražavaju ono što je bilo popularno pre skoro 20 godina. Sa usponom Y2K mode - farmerke niskog struka, primetili smo i neke beauty trendove iz ranih 2000-ih koji se sve ćešće pojavljuju na društvenim mrežama.

Jedan trend koji je sada vidljiv na Instagram feed-u svakog poznatijeg šminekera je kontroverzan. Pogađate, sedefasti ruž za usne zvanično ima svoj trenutak, jer je ove godine viđen na mnogim slavnim ličnostima, a čak se vraća i na današnje crvene tepihe.

I Zendaya i Beyoncé su takođe nosile sedefaste ruževe za svoje nedavne naslovnice italijanskog i britanskog Voguea. Ukoliko se sećate jasno ovog trenda 2000-ih onda sigurno možete i da zamislite te noćne more u susretu sa tadašnjim formulama ruževa.

Sećam se da su ove mat formule ruževa bile toliko kredaste, da su se jedva povlačile po usnama ostavljajući za sobom previše sjaja. 

Srećom, ovog puta trend mat ruževa sa sedefom je suptilniji i nosiviji. Da ne pominjemo da su kredaste i sjajne formule ostavljene krajem 90-ih i ranih 2000-ih u korist sofisticiranijih formula.

Današnji mat ruževi imaju novije, duo-hromirane pigmente koji imaju bolju refleksiju svetlosti. Takođe su prilagođeni da budu hidratantni na usnama, dugotrajni i otporni na mrlje, što ovaj trend čini pogodnim za noćni izlazak ili običan ručak.

Unapred, zaokružujemo neke od najboljih trendova mat ruževa za slavne ličnosti, kao i najbolje mat ruževe koje možete isprobati upravo sada. 

Chanel, dior Ruževi sa sedefom se vraćaju na velika vrata!