Feng shui ima izuzetno moćan uticaj na podsvest, što znači da vam i te kako može pomoći i kada je u pitanju gubitak kilograma. Činjenica je da se dobro zdravlje postiže uravnoteženim obrocima i fizičkom aktivnošću, ali to ne znači da treba svako malo da brojite kalorije i merite obline.

Nekada ćete rezultate dobiti brže ukoliko prilagodite i vašu okolinu tako da postane podrstrek na vašem putu do vitke linije. Pažljivim odabirom oblika, materijala i boja posuđa i predmeta u okruženju u kom jedete zapravo možete "prevariti" svoj mozak da misli da je telo sito.

Birajte posuđe koje nije okruglo

Posuđe koje ke kvadratnog ili uopšteno, ugoaonog oblika, daleko je bolje ukoliko želite da smršate. To je zbog toga što pravougaonici podstiču umerenost, a krugovi znatiželju.

po feng shui pravilima tanjiri treba da budu četvrtasti.
Unsplash 

Patelne boje

Zemljani tonovi promovišu zadovoljstvo, dok sjajne i jake boje "izazivaju" apetit. Ako zaista želite da se pridržavate plana dijete, stručnjaci savetuju da obojite kuhinju i trpezariju u smeđe ili bež, ili da makar zamenite zavese ili stolnjake onim koji su u tim bojama.

Paran broj je ključan

Feng shui stručnjaci kažu da je bitno da oko stola uvek imate paran broj stolica čak i kada imate neparan broj ukućana.

Po feng shui pravilima u kuhinji i trpezariji uvek treba imati paran broj stolica.
Unsplash/Daniil Silantev 

Ogledalo u kuhinji

Možda vam ova ideja deluje čudno, ali ogledalo koje se nalazi naspram stola za kojim jedete može vam pomoći da ostanete fokusirani i postanete svesniji toga šta jedete, ali i količine hrane koju unosite.

Ogledalo bi trebalo da se nalazi i u kuhinji po feng shui dijeti.
Shutterstock 

Uredna kuća je MUST

Smatra se da je urednost jedan od preduslova za gubitak kilograma ili pridržavanje plana ishrane. Očistite kuhinju, odbacite sve ono čemu je istekao rok ili ne koristite. Prostor treba da bude čist i pregledan.

"Šarenilo" u hrani

Šareniš je nešto što je i te kako poželjno u feng šui dijeti. Što je hrana na vašem tanjiru raznobojnija to unosite više nutricionističkih sastojaka. Pridržavajte se pravila: trećina namirnica treba da bude meso, druga trećina povrće ili voće, a treća ugljenihidrati.

Šarenilo u hrani kod feng shui dijete je izuzetno poželjno.
ella-olsson-KPDbRyFOTnE-unsplash.jpg