Od najnežnijih cvetnih nota do svežine citrusa i aromatičnih drvenastih nota, raskošan svet parfema onaj je koji volimo da istražujemo iznova i iznova. U različitim mirisnim notama i kombinacijama uvek tražimo deo sebe – svog karaktera, svoje osobnosti, svog raspoloženja, osećanja koje u nama bude različite sezone.

Začini i začinsko bilje jedan su od najzanimljivijih delova sveta parfema. Iako se o njima ne govori često, upravo su note začina i začinskog bilja one koje parfemima neretko daju onaj je ne sais qoui, neočekivani pomak koji će miris nekog parfema učiniti zanimljivijim i istaknuti u moru drugih. Istraživanjem parfema koji savršeno prenose atmosferu letnje sezone otkrili smo da važno mesto zauzimaju začini i začinskog bilje poput bosiljka, kadulje i papra. S jakom poveznicom s mediteranskim vrtom, začini i začinsko bilje u nama bude uspomene na letnju idilu.

U nastavku otkrijte koji su najbolji začinski parfemi za leto 2022!

Les Eaux de Chanel Paris – Deauville

Gabrielle Chanel je svoj prvi butik otvorila u mestu Deauville. Decenijama kasnije, gradić na obali Normandije poslužio je kao inspiracija za aromatičan i blistavo svež miris Paris – Deauville iz Les Eaux de Chanel kolekcije laganih toaletnih voda. Idealan za letnje dane, Paris – Deauville inspiriran je krajolicima duž obale Normandije i začinskim biljem koje se tamo može naći. Upravo zato kao jedna od glavnih nota ističe se bosiljak koji se spaja sa svežinom sicilijanske narandže kako bi kreirao opojan miris leta.

Les-Eaux-de-Chanel-Paris-Deauville.jpeg
Chanel 

Jo Malone Blackberry & Bay

Začini i začinsko bilje uvek su imali posebno mesto u mirisnom svetu brenda Jo Malone. Jedan od najpoznatijih Jo Malone mirisa s začinskim biljem u glavnoj ulozi bez sumnje je Lime Basil & Mandarine koji odlično pristaje letnjim danima. Ipak, danas smo vam odlučili otkriti još jedan Jo Malone miris koji će biti odličan izbor za letnje dane, a za koji možda još niste čuli. Oštar, sočan i zelen, Jo Malone Blackberry & Baymiris u vama će probuditi najlepše uspomene na detinjstvo, bezbrižne dane i branje kupina. Kombinacija kupine, lovorovog lišća i kedra stvara miris sladak baš poput bezbrižnih leta.

Jo-Malone-Blackberry-Bay.jpeg
Jo Malone 

Tom Ford Mandarino Di Amalfi

Ako bismo morali da izdvojimo samo jedan miris koji savršeno prenosi atmosferu i mirise leta, to bi bez sumnje bio Mandarino di Amalfis potpisom Toma Forda. Njegova mirisna kompozicija izuzetno je kompleksa, sa kombinacijom metvice, bosiljka, zmijine trave, crnog ribiza, limuna i grejpa kao gornjih nota, crnog papra, korijandera, muškatne kadulje, cveta narandže i jasmina kao srednjih nota, te mošusa, vetivera, bušina i jantara kao baznih nota. Mandarino Di Amalfi u trenu će vas transportovati na Amalfi obalu.

Tom-Ford-Mandarino-Di-Amalfi-.jpeg
Tom Ford 

  Diptique Eau de Minthé

Inspirisan grčkim mitom, jedan od najpopularnijih brendova niche parfema na svetu, Diptique, kreirao je parfem Eau de Minthé koji ponovno otkriva i transformira amblematski parfimerijski akord, fougère, oslanjajući se na miris mente. U samom srcu kompozicije, njegova aromatična svežina pojačava živahne cvetne note geranija dok mu pačuli daje sofisticiranu dubinu. U svakoj njegovoj kapljici možete otkriti mističnu, ali još uvijek svežu stranu leta.

Diptique-Eau-de-Minthe-.jpeg
Diptique 

 Etat Libre D'Orange You Or Someone Like You

You or Someone Like You iz radionice brenda Etat Libre d’Orange, jedan je od onih parfema čiji je mirisni profil pristupačan svima. Hladan, citrusan i svež, s dodatkom metvice i anisa - ovaj prozračni miris inspirisan Los Angeles stanjem uma trenutno podiže raspoloženje. Baš poput drugih Etat Libre D'Orange mirisa, You or Someone Like You poprima vrlo različit karakter na svakom ko ga nosi. Ipak, njegov čisti profil čini ga sigurnim odabirom za sve one koji traže nešto vrlo nosivo i osvežavajuće za leto.

Etat-Libre-D-Orange-You-Or-Someone-Like-You-.jpeg
Etat Libre D Orange