Ne znamo za vas, ali mi ne možemo da prestanemo da razmišljamo o svim izgledima s Met Gala događaja 2024. godine. Od  ikoničnih izdanja Zendaye, preko pevačice Tyle u Balmain haljini od peska, pa sve do arhivske Givenchy haljine Kendall Jenner, inspiracija je beskonačna. O najlepšim kreacijama već smo pisali, a sada je trenutak da zastanemo i u fokus stavimo beauty segment gala večeri. Izdvojili smo frizure i makeup trendove ovogodišnje Met Gale sa strane - i nismo bili razočarani.

Chic bobovi, razdeljak koji u glamuroznim prilikama nosimo sa strane, ali i tzv. wet frizure bili su svuda po crvenom tepihu. Kada je reč o make upu, na radaru celebrity šminkera bili su tamni tonovi bobica, crvene usne i sjajni highlighteri.

Međutim, jedan trend koji nismo mogli da ne primetimo na mnogim slavnim gošćama bio je izgled zaleđenog sjaja na očima. Znamo šta se u sebi pitate - zar nismo ostavili ovaj kontroverzni make-up lookmilenijalaca iza sebe? Podsetimo, sedefasto-sjajna senka na očima bila je veliki hit u '90-ima i početkom '00-ih, ali nedavno je trend zamenjen neutralnijim, mat izgledima senke.

profimedia-0870829836.jpg
Doug Peters / PA Images / Profimedia 

Sudeći po crvenom tepihu Met Gale2024. godine, ovaj se trend vraća na velika vrata za proleće i leto. Nismo razočarani zbog toga ni najmanje jer postoji nešto tako zabavno u ovom looku. Naravno, možete eksperimentisati s mnogo različitih nijiansi u zavisnosti od željenog izgleda. Lično, ovaj trend ću interpretirati na način da stavim malo sedefaste senke u unutrašnje uglove očiju kako bi one još više došle do izražaja.

Ako tražite dodatnu inspiraciju kako da nosite ovaj trend senki za oči ovog proleća, u nastavku donosimo neke od najboljih beauty izgleda sa frosted make upom na Met Gala događaju 2024.

profimedia-0870791743.jpg
Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia Rachel Zegler

profimedia-0870833624.jpg
Doug Peters / PA Images / Profimedia Rita Ora

profimedia-0870749127.jpg
Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia Naomi Campbell

profimedia-0870781935.jpg
Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia Sabrina Carpenter

profimedia-0870815379.jpg
DNPhotography/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia Jennifer Lopez