To su uvidele i mnogobrojne poznate kozmetičke kuće koje su uvrstile aloja veru kao glavni sastojak mnogobrojnih proizvoda. Ponuda je bogata-od krema, losiona, gelova za tuširanje do šminke koja u sebi sadrži ekstrakt ove biljke. Ako više pribegavate prirodnoj kozmetici, možete kupiti biljku aloja vere koju možete iskoristiti za svakodnevnu beauty rutinu. 

Podmlađivanje

Gel aloja vere je poznat po lekovitim svojstvima. Pa zašto to ne biste iskoristili? Dodajte aloja vera gel u kremu za sunčanje kako biste nahranili kožu zdravim sastojcima koji će je učiniti sjajnom i glatkom. Gel od aloje možete dodati u vaš omiljen proizvod- losion ili kremu za lice. Na ovaj način ćete dubinski očistiti pore i odstraniti mrtve ćelije kože.

Obnova oštećenje kože

Aloja vera gel obnavlja oštećene delove kože, od blagih iritacija do većih ožiljaka ili proširenih kapilara. Odlično deluje na opuštenu kožu vraćajući ćelijama vibrirajući efekat koji utiče na podmlađivanje. Gel možete iskoristiti kao prirodan serum, koji možete nanositi preko noći ili nekoliko sati pre nego što planirate da izađete napolje.

(6 neočekivanih stvari koje štete našoj koži)

Prirodni losion za sunčanje

Ako vam ne prijaju jaki kozmetički losioni za sunčanje i više pribegavate prirodnoj zaštiti, aloja vam u tome može pomoći. Ona u sebi sadrži prirodne zaštitne faktore. Ako se opredelite za kupovinu, možete naći mnogobrojne proizvode koje u sebi sadrže ekstrakt aloja vere. Princip je isti: utrljajte aloja vera gel na predeo lica, ramena ili drugih osetljivih područja. 

Prirodni piling

Mnogobrojna kozmetička sredstva sadrže ekstrakte aloja vere koje vi možete iskoristiti za pravljenje posebne maske. Dovoljno je da uzmete kašičicu aloje koju ćete pomešati sa drugim biljnim sastojcima i dobićete odličnu masku za piling. Ako imate normalnu kožu, u kašičicu aloje dodajte pirinčani prah. Za one koji imaju problem sa kožom u vidu osipa ili alergijske reakcije, u kozmetičko sredstvo koje je namenjeno vašem problemu sa kožom, dodajte kašičicu gela ili soka od aloje. Ova maska će dubinski očistiti pore i odstraniti mrtve ćelije kože.

Sredstvo za hidrataciju suve kože

Ako ste godinama unazad isprobavali razne proizvode za hidrataciju kože koji nisu davali rezultate, ovim sredstvom ćete biti prezadovoljni!  Za oštećenu i suvu kožu ruku i stopala, kojoj je hitno potrebna hidratacija, pomešajte aloju sa esencijalnim uljima i masirajte oštećeno područje. Uvedite ovu relaksacionu masažu u dnevnu rutinu koja će negovati vašu kožu i istovremeno zadovoljiti sva vaša čula.

(7 navika koje ubrzavaju starenje)

Tretman protiv bubuljica

Ako imate problem sa ekscemima, psorijazama i aknama koje se uporno manifestuju na licu, savetujemo da probate ovu biljku. Na inficirano mesto nanesite aloju u formi gela, soka ili ekstrakta i sačekajte rezultate. Aloju možete pomešati sa drugim kozmetičkim sredstvima, koji bi trebalo da budu na prirodnoj bazi, i vrlo brzo ćete videti promene. Vaša koža će se postepeno oporavljati, a lice će biti sve čistije. Nemojte da brinete o iritacijama koje se mogu javiti odmah nakon nanošenja. Biljka aloja vera ima antibakterijska svojstva tako da neće produbiti dalji tok infekcije.

Prirodan antioksidant

Zahvaljujući aloinu i emodinu, aloja vera predstavlja snažni antioksidant koji se bori protiv slobodnih radikala, koji izazivaju štetna dejstva. Pri kontinuiranoj upotrebi, aloja može odložiti proces starenja. Najbolje je da aloju u formi gela nanosite na opuštene i nadute delove lica kako bi popravila tonus i strukturu kože. 

Umirujuće sredstvo protiv opekotina 

Ako imate osetljivu kožu koja često pocrveni i preplane, aloja vera gel je odlično sredstvo koje će je umiriti i rashladiti. Tajna ovog efekta se krije u velikim količinama vode koje se nalaze u njenim listovima. Kako bi se dobio ovaj hranljivi ekstrakt, presecite listove aloja vere po dužini i isediti prirodni gel. Nakon toga, čuvajte ga u frižideru, kako se ne bi isušio. Za teže opekotine kože, pomešajte gel sa kockicama leda i onda ga nanosite na izgorelo područje.

(Antioksidansi: Kako deluju i koliko su nam zapravo potrebni?)

Lek za alergije

Kao što smo već napomenuli, aloja vera je bogata antibakterijskim sastojcima, vitaminima A, C i E i mnogobrojnim mineralima koji su odlični za obnovu i zaštitu kože. Pored toga aloja vera je i prirodni lek za alergiju. Zahvaljujući bogatom sastavu hranljivih materija, ova biljka je veoma efikasna u borbi protiv alergijskih reakcija i osipa koji nastaju na koži. 

Priredila: Kristina Milošev