Da li ste čuli za trening "Pound"? Ili ti u našem prevodu "bubnjanje"? Najnoviji trening koji nam stiže iz Los Anđelesa je oblik treninga koji savršeno spaja ritam, muziku i vežbe, a pri tome vas neverovatno puni energijom.

Barem tako kažu svi koji su probali...

POUND® je prvi cardio jam session inspirisan zabavnim bubnjanjem koje se pretvara u zarazan i energičan trening za vaše celo telo. Kao stil se oblikovao 2011. godine, a ostaje pionir u evoluciji modernih vežbi koje se pretvaraju u fuziju sportskih pokreta i stvaranja muzike.

Idejni pokretači ovih vežbi su dve Amerikanke zaljubljene u ritam, Kirsten Potenza i Cristina Peerenboom, a upotreba palice radi lakšeg znojenja je za njih  bilo logično rešenje.

Ripstix® su posebne palice izrađene od laganog materijala s kojima se vežba, a radi njih POUND® postaje zabavno bubnjanje pretvoreno u vežbu. Dizajniran je za sve fitness nivoe, a spaja cardio, trening izdržljivosti i kondicije s elementima joge i pilatesa.

Može biti više ili manje intenzivan, a forma bubnjanja kod mnogih vežbi pomaže u ravnoteži i održanju stabilnosti, čime svaki pokret ima svoju funkciju. S ovim se treningom dobro zabavljate, možda otkrijete i osećaj za ritam ukoliko ste do sada mislili da ga nemate, a kalorije se samo tope.

Jednako je popularan među muškarcima i ženama.

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija