Kupinovo vino je od davnina dobro poznato kao vrlo koristan i efikasan lek za lečenje malokrvnosti (anemije). Takođe se koristi kod iscrpljenosti, neuhranjenosti, za regulisanje probave, pritiska i cirkulacije.

Pojačava apetit, doprinosi boljem lučenju žuči i mokraće, a postoje i dokazi da povoljno deluje i na pojedine kožne bolesti, kao što su razni lišajevi i osipi.

Ovo vino, smanjuje povišeni holesterol, sprečava ugrušavanje krvi, pojavu srčanih bolesti, ali i neuroloških poremećaja kao što su Parkinsonova bolest i Alchajmer.

Pošto povećava lučenje estrogena i sadrži visok nivo mangana, kupinovo vino je sjajan saveznik u prevenciji nastanka osteoporoze, naročito kod osoba preko 50 godina starosti, jer jača kosti i sprečava lomove, a pomaže i u zalečenju nakon fraktura.

Pročitajte više OVDE.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/