Keleraba je u našim domaćinstvima najčešći dodatak supama i varivima. Od nje se mogu pripremati pirei, može se ispeći na roštilju kao prilog mesu i ribi ili jesti sirova.
U sirovom obliku ima najviše vitamina C, koji jača imunitet, pojačava apsorpciju gvožđa i povoljno deluje na probavni sistem.
Ona je korenasta biljka iz porodice kupusnjača, a ukusom podseća na belu repu. U stotinu grama kelerabe nalazi se tek 30-ak kalorija, pa možemo reći da je reč o pravoj saveznici dijetalne ishrane koja garantuje gubitak kilograma.
Donosimo vam jednostavan recept za salatu s ovom letnjom namirnicom koju svakako treba da uvrste u jelovnik.
10 KOMADA KOJE SVAKA ŽENA U PEDESETIM TREBA DA IMA U SVOM GARDEROBERU: Inspirišite se da postanete ikona stila
OVI MODELI PANTALONA NAJBOLJE PRISTAJU ŽENAMA 50+ : Modne ikone sa Instagrama ih uključuju u svoje dnevne outfite
ANGELINA JOLIE PROŠETALA NAJPOŽELJNIJU TORBU ZA 2023. GODINU: Košta preko 3000 dolara i ponovo vraća u modu XXL formu
9 PROIZVODA KOJE NE BI TREBALO DA KORISTITE KADA PREĐETE 50: Umesto da čine lice svežim, daju potpuno suprotan efekat
DA LI ŽENE TREBA DA SE ODREKNU NASLEDSTVA U KORIST MUŠKOG ČLANA PORODICE? Ekonomska moć nad drugim je osnov nejednakosti