Internet je preplavljen brojnim dijetama, receptima i lekovima za gubitak težine, a verovatno ste neke već i probali i zaključili da pojedini deluju, a neki baš i ne.

Jedan takav recept ističe se svojom delotvornošću i brzim rezultatima - japanska ili đumbirova voda. 

Đumbirova voda pomaže u sagorevanju masnoća čak i s mesta gde su vrlo tvrdokorne poput stomaka, leđa i bedara. Osim što doprinosi mršavljenju, dobro će uticati i na celokupno zdravlje i štiti od brojnih bolesti budući da aktivni sastojak đumbira gingerol ima protivupalna svojstva.

Napitak deluje tako što ubrzava metabolizam i pomaže telu u sagorevanju masti, bez štetnih posledica. Osim dobrobiti za liniju ima i niz povoljnih učinaka za zdravlje.

Povoljno delovanje japanske vode na zdravlje

Normalizuje krvni pritisak - redovito pijenje đumbirove vode doprinosi regulaciji krvnog pritiska, a sprečava i stvaranje krvnih ugrušaka za koje se zna da su smrtonosni.

Smanjuje nastanak infekcija - vekovima se đumbir koristi protiv raznih infekcija, uključujući prehlade i grip.

Ima protivupalno dejstvo - piće ima snažna protivupalna svojstva koja ga čine idealnim lekom protiv upalnih bolesti poput artritisa i gihta.

Ostatak teksta pročitajte OVDE.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/