Kombinacija meke čokolade i hrskavog kokosa je jednostavno - dobitna kombinacija.
Da li se sećate kokos kuglica iz detinjstva? Verovali ili ne, recept koji vam otkrivamo je još bolji!
Sledite naše smernice i napravite kolač koji se topi u ustima.
Sastojci:
- 500 g keksa
- 150 g margarina
- 150 g šećera u prahu
- 50 gkokosa
- 4 kašikekakao praha
- kafe 100 ml
- 100 ml ruma ili ekstrat ruma, 1 kašika
- 5-6 kašikadžema od kajsijaili breskvi
Sastojci za fil:
- 4 kašikebrašna
- 200 ml mleka
- 2 kesice vanilin šećera
- 150 gmargarina,
- 200 gšećera u prahu,
- 50 g kokosa
Pripremite testo:
Keks samleti pa pomešati sa šećerom u prahu, margarin, kokos, 4 kašike kakaoa, kafe i 100 ml ruma. Umesite testo od ovih sastojaka, a zatim dodajtekajsija ili breskva džemu zavisnosti od toga koliko je potrebno da testo bude meko, ali ne previše. Stavite ga u frižider dok pripremite fil.
U činiju staviti 4 kašike brašna, pa dodajte vanilin šećer i postepeno dodajtehladno mlekomešajući da se ne prave grudvice. Stavite na vatru i kuvajte stalno mešajući dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Odvojeno ulupajte margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodajtekokos. Ovu smesu dodajte ohladjenoj smesi izmiksirajte.
Na foliju raširite smesu od keksa pa unutra rasporedite fil od kokosa i sve zajedno umotajte pa ostavite tako u foliji 3-4h u frižideru, nakon čega je izvadite, pospite kokosom i poslužite.
Izvor: stil.kurir.rs