Kako biste se rešili celulita, nije neophodno kupovati skupe kreme i plaćati skupe tretmane, već je potrebno napraviti red u svojim životnim navikama. Pored treninga, pravilan izbor namirnica može da redukuje narandžinu koru. Ove 3 su manje poznate, ali ne i manje delotvorne, a preporučuju ih svetski nutricionisti.

Pored toga, one su izvor vitamina i antioksidanasa koji povoljno utiču na ceo organizam.

1. Slatki krompir

Povrće je ključno u borbi protiv celulita, a na prvom mestu je slatki krompir, jedna od najhranljivijih namirnica koja je puna vitamina C i E, beta karotena i kalijuma. Njegovi korenasti proteini sjajan su antioksidans, a što češća konzumacija preporučuje se zbog poboljšanja cirkulacije i izbacivanja toksina, što je ključ uklanjanja celulita.

namirnice-protiv-celulita
Unsplash/Monika Grabkowska 

2. Prokelj

Prokelj je odličan saveznik u borbi protiv celulita jer osim vitamina C sadrže i indol-3-karbinol koja se u telu pretvara u di-indolil metan, DIM koji pomaže enzimima u jetri blokiranje proizvodnje štetnih čestica koje uništavaju kolagen.

namirnice-protiv-celulita
Unsplash/Matt Seymour 

3. Brokoli

Brokoli je pun vitamina C i sjajan izvor biljnih vlakana, najbolji nemlečni izvor kalcijuma i alfa lipoične kiseline koja sprečava stvrdnjavanje kolagena i gomilanje naslaga, koje zovemo celulit.

namirnice-protiv-celulita
Unsplash/Reinaldo Kevin 

Naravno, potrebne su i ciljane vežbe za mišiće područja na kojima se nalazi celulit, pa kad sve to kombinujete zajedno, vaše noge će dobiti onaj izgled koji želite.