Koliko puta ste čuli rečenice poput "Važno je piti što vise vode" i "Neophodno je da unesete barem 2l vode u organizam svakoga dana"? Sigurno je da smo svi ovu informaciju zabeležili negde u malom mozgu, kao opomenu, koje se neretko slabo pridržavamo. U žurbi svakodnevnice, brzog načina života i svega što nas ometa u toku jednog uobičajenog radnog dana, briga o nama samima često se ne nalazi na prvom mestu. A, ne bi smelo da bude tako.

Ovih pet elemenata našeg zdravlja zavise direktno od vode:

  • Fizička i mentalna snaga
  •  Imuni sistem
  •  Pravilno funkcionisanje organa
  •  Sistem za varenje
  •  Koštani sistem

Stoga, neka ovaj tekst bude onaj čije ćete reči apsolutno usvojiti i početi sa redovnom i dovoljnom hidratacijom. Voda je ključni element za održavanje naših vitalnih funkcija, ali ne treba zaboraviti na ekološke probleme s kojima se, nažalost, susrećemo u našoj zemlji. Pijaća voda, neretko nije zadovoljavajućeg kvaliteta, a voda u plastičnim ambalažama predstavlja veliki potencijalni rizik za naše zdravlje.

Zapravo, Beograd je jedina evropska prestonica koja pušta svoje nefiltrirane otpadne vode u Dunav. Pa tako, u poslednjoj analizi Batuta, iz 2021 godine, pronalazimo podatak da je trećina javnih vodovoda neispravna. Sa druge strane, svesni smo opasnosti koje proizilaze iz konzumacije vode iz plastičnih ambalaža koje ispuštaju opasne hemikalije u naš krvotok - mikroplastika je čak pronađena u organizmu novorođenčadi.

Pa, šta je rešenje sada kada smo odlučili da doprinesemo našem zdravlju unošenjem dovoljne količine ispravne pijaće vode u organizam?

Kvalitetni prečišćivači vode poput Zepter Edel Wasser-a i Aqueena pro uređaja su odgovor na ovo pitanje.
Zepter Edel Wasser efikasno prečišćava vodu iz vodovoda - bez upotrebe električne energije, uz korišćenje reverzne osmoze i petostepenog sistema prečišćavanja vode, najefikasnijeg načina za filtriranje čiste vode za piće. Sertifikovan je od strane Asocijacije za kvalitet vode, Edel Wasser će vam obezbediti zdravu i čistu vodu.

edelwasser_gold_1.jpg
Zepter 

Proces prečišćavanja vode odvija se u 5 faza:

1. i 2. faza

Neo-Sense filter

Uklanja čestice nečistoće, rastvorene organske i neorganske materije, kao i hlor i isparljiva organska jedinjenja.

3. faza

Filter sa RO membranom

Filter sa RO membranom uklanja zagađivače iz vode: petovalentni arsen, barijum, kadmijum, selen, radijum 226/228, trovalentni hrom, šestovalentni hrom, olovo, nitrate/nitrite.

4. faza

Ino-Sense filter

Inno-sense filter uklanja materije neprijatnog mirisa i poboljšava ukus vode. Takođe, redukuje estetske karakteristike hlora i isparljivih organskih jedinjenja.

5. faza

Higijenski filter

Higijenski filter sadrži srebro, koje sprečava razmnožavanje mikroorganizama.

Dakle, ukoliko svakodnevno popijete 2-3 l vode prečišćene aparatom Edel Wasser, poboljšaćete opšte stanje organizma, ojačati imunološki sistem i svoje zdravlje.

Uklanjanjem opasnih zagađivača iz vode, eliminišete opasnost od ovih toksičnih materija, koje mogu ostaviti kratkotrajne i dugotrajne posledice.