Jedna od najefikasnijih i veoma popularnih dijeta jeste dijeta sa pomorandžama. Ovaj vid trodnevnog detoksa, prirodno smanjuje masnoće u vašem telu i čisti vašu kožu čineći je blistavom.

Budući da se naša ishrana dosta menja tokom raznoraznih dijeta, obično se u tom periodu strogo uzdržavamo od „omraženih“ ugljenih hidrata, te gubimo mnogo tečnosti, ali i smanjujemo mišićnu masu. Zbog toga ovako restriktivne dijete neće biti uspešne na duži rok, niti ih treba držati duži vremenski period jer telo neće moći da izdrži toliki napor i kalorijski deficit. Ipak, ovaj trodnevni detoks će osvežiti vaše telo i napuniti ga novom energijom.

Moramo naglasiti da je ova dijeta dosta restriktivna i da je pre nego što se odlučite za njenu primenu, važno da se konsultujte sa svojim nutricionistom i lekarom, te da je sprovodite uz lekarski nadzor.

Evo kako izgleda trodnevni jelovnik dijete sa pomorandžama:

Tokom ove dijete, prvi jutarnji obrok je uvek isti: jedna pomorandža (ili jedna kruška, breskva, kriška lubenice ili dinje), dva tosta, šoljica kafe ili čaja bez šećera.

TRENUTNO NAJPOPULARNIJA I NAJZDRAVIJA DIJETA NA SVETU: Ova čudotvorna namirnica je idealna za mršavljenje
Unsplash/Christina Rumpf 

Prvi dan

Ručak: pomorandža, kuvano jaje, kiselo mleko ili jogurt

Večera: dva paradajza ili dva decilitra paradajz pirea, 2 kuvana jaja, mala glavica zelene salate ili krastavca i dva dvopeka

Drugi dan

Ručak: pomorandža, jaje, kiselo mleko, dva tosta

Večera: 125 grama mlevenog junećeg mesa, paradajz ili decilitar paradajz pirea, tost, šolja čaja ili kafe

Treći dan

Ručak: pomorandža, kuvano jaje, kiselo mleko, mala glavica zelene salate

Večera: 125 grama mlevenog mesa, pomorandže, tost, šolja kafe ili čaja

Izvor: elle.si