Avokado

Tačno je da je avokado na našem tržištu skup i retko se nalazi, ali povremeno kupite samo jednu voćku i dodajte je u neku osvežavajuću salatu.

Njegova cena će se isplatiti, budući da je pun antioksidanasa i da je jedan od najvažnijih “čistača” organizma.

Brusnice

Osim što pomažu u lečenju urinarnih infekcija, brusnice “teraju” toksine iz vašeg tela. One pospešuju lučenje mokraće i osim bakterija, uklanjaju i toksine.

Kupus

Kupus je bogat sumporom, koji je važan činilac razlaganja hemikalija u telu. On pomaže da se oslobodite pesticida, tragova antibiotika i drugih lekova u organizmu i drugih štetnih stvari koje se talože u organima.

Limun

Ova kisela voćka je prepuna vitamina i antioksidanasa. Oni štite jetru i tako je oslobađaju nagomilanih toksina.

Brokoli

Ako ne volite brokoli, pokušajte barem da ga ubacite u neka jela koja vam se dopadaju, jer je veoma koristan.

Prepun je antioksidanasa koji čiste vaše telo, ali i enzima zahvaljujući kojima će vaš sistem organa za varenje raditi “kao sat”.

Pošto je sirov najbolji, probajte da ga usitnite i dodate svakodnevnim obrocima.

Beli luk

Prepun je sumpora, a ima i antibiotska svojstva, pa bi trebalo da ga uzimate svakodnevno.

Cvekla

Cvekla se može dodati mnogim jelima, ali se može jesti i sirova. Bogata je betainima i pektinom kkoji štite jetru i sistem organa za varenje.

Grejpfrut

Ovo voće čisti digestivni sistem i sprečava nastanak kamena u bubregu. Takođe, ima nizak nivo šećera i malo kalorija, pa je idealan za osobe na dijeti.

Semenke suncokreta

Semenke suncogreta su idealna gruckalica, jer čiste jetru. One takođe sprečavaju nagomilavanje “lošeg” holesterola.

Sočivo

Ova namirnica bogata proteinima pomaže sistemu organa za varenje i čisti vaše telo. I sočivo, kao i semenke bundeve, snižavaju holesterol i pomažu da se uspostavi ravnoteža šećera u krvi.