Francuska poslastičarnica Popelini, otvorena 2011. godine brzo je osvojila srca brojnih sladokusaca! Fini maleni kolačići slasnog punjenja tako su uz kultne cupcakese i macaron postali još jedan slatki simbol ovoga grada.

Popelini se proizvode u okruglom obliku, a krasi ih divno punjenje čokolade, vanile i kikirikija s dodacima maline i šumskog voća, ako se odlučite za voćnu varijantu. Preliveni čokoladom ili samo s malo kreme na vrhu zasigurno će osvojiti svako nepce.

Ime su dobili po slavnom italijanskom kuvaru koji je kolačiće spremao još davne 1540. godine.

Na dvoru Catherine de Medici odmah su dobili brojne obožavatelje, pa se stoga slavni recept održao sve do danas. Ideja o osnivanju poslastičarnice Popelini potekla je od mlade poslovne žene Lauren Koumetz.

Lauren, frustrirana što ne postoji više kafića, slatkih mesta i restorana u kojima bi mogla pojesti maleni zalogajčić finog punjenja, odlučila je uzeti stvari u svoje ruke.

Prvobitnu ideju, a i ukus testirala je na svom dugogodišnjem prijatelju Christoperu Michalaku, šefu poslastičarnice Hotela Plaza Athénée u Parizu. Oduševljen ukusom i zamišljenim projektom odveo ju je u restoran Pic and Ladurée kako bi je predstavio Alice Barday, šefici tog restorana.

Debutey i Barday mukotrpno su dva meseca zajedno sa mladom Lauren radili na kolačićima kako bi ukus istih doveli do savršenstva. Kolačići Popelini tako su ugledali svetlo dana, a danas se već uspešno prodaju na čak dve pariske adrese.

izvor: buro247.hr