Veoma se brzo priprema, zdrav je i može biti način da svoju decu naterate da jedu šargarepu, ukoliko je ne vole ...
Svi ste verovatno čuli za carrot cake ili tortu od šargarepe. Ukoliko je nikada niste probali, mnogo ste propustili.
Po mom mišljenju mnogo je ukusnija i laganija od naših klasičnih torti punih margarina, čokolade i oraha, mada ne mogu reći da je potpuno zdrava i lagana jer i u klasični recept za carrot cake ide dosta brašna, šećera i jaja.
Sastojci
Kora:
1 šolja oraha
3 srednje šargarepe
¼ šolje ovsa
20 urmi
1 kafena kašičica cimeta
1/4 kafene kašičice oraščića
1/4 kafene kašičice djumbira u orahu
1 kafena kašičica ekstrakta od vanile
Krem:
1 šolja indijskih oraha, potopljenih oko dva sata u vodi
krem iz jedne konzerve kokosovog mleka
¼ šolje sirupa od agavea
¼ šolje kokosovog ulja
1 supena kašika vanila ekstrakta
Priprema
Korica: Stavite sve sastojke u multipraktik u mutite dok se sve ne sjedini i pretvori u homogenu masu. Izručite koricu u pleh ili kalup za mafine i stavite ih u frižider da se ohlade.
Krem: Najpre u multipraktiku umutite indijske orahe dok se ne pretvore u krem. Dodajte kokosov krem, agave sirup, kokosovo ulje i vanila ekstrakt i mutite dok se sve ne sjedini i bude potpuno kremasto, poput fila za tortu. Filujte koru ovim kremom i ostaviti carrot cake u frižideru nekoliko sati pre sečenja.
Autorka teksta je Jovana Kostić sa bloga My Sweet Mundo.
Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/