Svi ste verovatno čuli za carrot cake ili tortu od šargarepe. Ukoliko je nikada niste probali, mnogo ste propustili.

Po mom mišljenju mnogo je ukusnija i laganija od naših klasičnih torti punih margarina, čokolade i oraha, mada ne mogu reći da je potpuno zdrava i lagana jer i u klasični recept za carrot cake ide dosta brašna, šećera i jaja.

Sastojci

Kora:

1 šolja oraha

3 srednje šargarepe

¼ šolje ovsa

20 urmi

1 kafena kašičica cimeta

1/4 kafene kašičice oraščića

1/4 kafene kašičice djumbira u orahu

1 kafena kašičica ekstrakta od vanile

Krem:

1 šolja indijskih oraha, potopljenih oko dva sata u vodi

krem iz jedne konzerve kokosovog mleka

¼ šolje sirupa od agavea

¼ šolje kokosovog ulja

1 supena kašika vanila ekstrakta

Priprema

Korica: Stavite sve sastojke u multipraktik u mutite dok se sve ne sjedini i pretvori u homogenu masu. Izručite koricu u pleh ili kalup za mafine i stavite ih u frižider da se ohlade. 

Krem: Najpre u multipraktiku umutite indijske orahe dok se ne pretvore u krem. Dodajte kokosov krem, agave sirup, kokosovo ulje i vanila ekstrakt i mutite dok se sve ne sjedini i bude potpuno kremasto, poput fila za tortu. Filujte koru ovim kremom i ostaviti carrot cake u frižideru nekoliko sati pre sečenja.

Autorka teksta je Jovana Kostić sa bloga My Sweet Mundo.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/