Sve što vam treba uz ovaj bogati desert jeste šoljica kafe, dobro društvo i evergrin muzika u pozadini.
Sastojci:
580 gr mekog brašna
6,5 dl mleka
340 gr šećera
450 gr margarina
1 jaje
1 kašika sode bikarbone
2 kesice vanil šećera
2 kašike kakakoa
100 gr čokolade
Priprema 1. deo:
Umesiti testo od 500 gr brašna, 5 dl mleka, 60 gr šećera, 150 gr maragarina, 1 jajeta i sode bikrabone. Podeliti ga u tri dela i razviti kore. Svaku koru položiti na prethodno pobrašnjen pleh. Peći oko 10 minuta na 200 stepeni i ostaviti da se ohladi.
Priprema 2. deo:
Odvojiti malo hladnog mleka od preostalih 5 dl i pomšati sa 80 gr brašna. Preostalom mleku dodati 200 gr šećera i staviti na vatru. Kada mleko počne da vri, sipati brašno, te uz stalno mešanje skuvati gust krem.
250 gr margarina penasto umititi sa 80 gr šećera. U dobro ohlađen krem umešati umućen margarin, pa smesu podeliti na dva dela. U jedan deo staviti vanil šećer u drugu kakao.
Ređati: kora, kakao krem, kora, vanil krem, kora. Blago pritisnuti. Potom otopljenu čokoladu pomešati sa margarinom i preliti kolač.
Izvor: Kuhinjareceptispecijaliteti.rs
Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/