Sastojci:

300 g šlaga

350 ml hladnog mleka

200 ml kisele pavlake

150 g mlevene plazme

200-225 g plazma keksa

100 ml mleka za potapanje keksa

50 g čokolade po izboru

4-5 breskve (300 g)

Za dekoraciju:

kakao

keks

rendana čokolada

Priprema:

Umutite šlag sa mlekom. Dodajte kiselu pavlaku i opet umutite. Jedno pakovanje plazme (nekih 18 komada) umačite u toplo mleko i ređajte u pleh. Šlag podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte mlevenu plazmu i lepo promešajte,  a zatim premažite preko plazme u plehu. Breskve oljuštite i sitno iseckajte, pa stavite preko šlaga sa mlevenom plazmom. U drugi deo šlaga dodajte 10 komada plazme koju ste izmrvili rukama i seckanu čokoladu. Zatim tu smesu premažite preko breskvi. Ostavite da se ohladi u frižideru nekih 6-7 sati. Dekorišite po želji sa nekim od tri predloga ili sa nečime po vašoj želji.

Izvor: stvarukusa.rs