Najradosniji praznikUskrsiščekuju svi, a naročito deca i oni koji dete čuvaju u sebi.

Pored slatkih muka - kako ove godine ukrasiti jaja, tu je i pitanje - koji kolač pripremiti, a da bude ukusan i originalan istovremeno?

Mi predlažemo keksiće u šarenolikim uskršnjim oblicima kao poslasticu koja se brzo priprema i oduševljava ukusom. Možete da je poslužite ne samo za ručak, već u bilo koje doba dana.

U nastavku donosimo recept:

Sastojci za testo:200 g omekšalogmargarina, 150 gšećera, 2žumanca, 400 gbrašnai malo brašna za posipanje tepsije, 1 kašičica mlevenogcimeta, 2-4 kašikemleka.

Za glazuru:1-2 kašičicesoka od limuna, 250 g šećera, oko 2 kašike hladne vode, različite boje (po želji)

Pripema:Zagrejte rernu na 180 stepeni, a za to vreme dve tepsijepremažite sa malo margarinai obložite papirom za pečenje.

Penasto umutite margarin i šećer, dodajte 2 žumanca iumutite. Dodajte prosejano brašno, kašičicu cimeta i mleko, kako bi biskvit bio mek. Umesite meko testo, rastanjite oklagijom i oblikujte zekepomoću modlice. Složite u tepsiju i pospite šećerom. Pecite ih u zagrejanoj rerni dok ne dobiju svetlu, zlatnosmeđu boju,oko 15 minuta.

Kad su gotovi, pospite ih šećerom i čuvajte ih uhermetički zatvorenoj posudi.

Za glazuru, procedite sok od limuna, pa ga pomešajte sa šećerom i dodajtepostepeno 2 kašike vodeda biste dobili čvrstu, ali glatku glazuru. Ako je potrebno, dodajte još maloproceđenog soka od limuna.

Ako želite da keksići budu različitih boja, podelite glazuru u odvojene posude i dodajte u svaku različitu boju po vašem izboru iprelijte keksiće, a više o njihovom iscrtavanju saznaćete u videu: