Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gastro

Chic kolač koji se nalazi na meniju luksuznih hotela, sada možete da napravite kod kuće za samo pola sata!

Autor taradjukic
Autor taradjukic

Čizkejk od malina i bele čokolade gotov je za samo pola sata, i to bez pečenja.

Izvor: Foto: Pexels/Alleksana

Jedan od omiljenih poslastica u svakoj porodici, može da se napravi na desetine načina. Danas otkrivamo jedan novi koji spaja savršene ukuse maline, bele čokolade i maskarpone sira.

Uz pomoć ovog recepta, kolač iz luksuznog hotela ili poslastičarnice naći će se na vašem trpezarijskom stolu:

Sastojci za podlogu:

- 200 g keksa
- 120 g maslaca

Sastojci za kremu od sira:

- 250 g maskarpone sira
- 500 ml pavlake za šlag (nezaslađenog)
- 250 g krem sira
- 100 g naseckane bele čokolade
- 50 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 5 g želatine u prahu

Žele od malina:

- 200 g svežih ili smrznutih malina
- 50 ml vode
- 1 kašika šećera
- 15 g vanilin šećera
- 1.5 kašičica želatina
- 3 kašike vode za želatin

Glazura:

- 200 g naseckane bele čokolade
- 250 ml pavlake za šlag
- 100 g malina za dekoraciju

Foto: Pexels/Alleksana

Priprema za podlogu:

- Keks sameljite u blenderu, a maslac rastopite.
- Koristite kalup razmere 26 cm, pa ga premažite sa malo rastopljenog maslaca, a ostatak pomešajte sa izmmrvljenim keksom.
- Smesu s keksima dobro utisnite (rukama ili dnom čaše) u kalup.

Žele od malina:

- U manjoj posudi promešajte želatin s 3 kašike vode,pa ostavite 10 minuta da nabubri.
- Maline prokuvajte sa 100 ml vode, dodajte šećer i vanilin šećer.
- Zatim, sklonite maline sa vatre i  usitnite štapnim mikserom ili blenderom te dodajte želatin dok su još vruće.
- Mešajte sve dok se želatin u potpunosti ne rastopi.
- Sirup procedite od koštica i ostavite sa strane da se ohladi.

Krema od sira:

- 150 ml pavlake za šlag pomešajte sa želatinom, te zagrejte do ključanja, pa sklonite s vatre i ubacite kockice bele čokolade.
- Povremeno mešajući, ostavite da se čokolada rastopi i ohladi.
- Ostatak pavlake umutite  u šlag.
- Kad se zgusne, ubacite maskarpone, krem sir, šećer i ekstrakt vanile te mutite srednjom brzinom miksera dok se sastojci ne povežu.
- Postepeno dodajite ohlađenu pavlaku s čokoladom, sve vreme mutite.
- Pola smese od sira stavite u kalup na razmrvljene kekse, poravnajte i stavite u zamrzivač na 20 minuta.
- Na stisnutu i ohlađenu kremu kašikom ravnomerno rasporedite sirup od malina.
- Ponovo stavite u zamrzivač na 20-30 minuta dok se žele u potpunosti ne stisne.

Izvor: stil.kurir.rs

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity