Disclaimer! Ovog vikenda se ništa ne mora... Beograd je još uvek u polusnu (a i mi smo), dešavanja se polako najavljuju... za nedelju, dve kada prigrlimo hladnoću i vratimo se u radni režim. Ovog vikenda šetamo lagano, nadoknađujemo propušteno, a planiramo i početak radne nedelje. Krenite sa nama u prvu januarsku šetnju.

Teška srca priznajmo, ali nismo gledali kultni „Vrat od stakla“ i zato ovog petka s nestrpljenjem pozivamo biletarnicu JDP-a kako bismo kupili kartu za ovo kultno ostvaranje u režiji (jednog jedinog) Jagoša Markovića. Poznatu tragikomediju o jednoj beogradskoj porodicu upotpunjava sjajna glumačka ekipa, te ćete na sceni videti neponovljivu Seku Sablić, Vesnu Trivalić, Anitu Mančić i mnoge druge. Vidimo se u JDPu!

Dešavanja u Beogradu za vikend od 12 do 14 januara 2024
Foto: Nenad Petrović, Foto: JDP 

Ove subote je (opet) Nova godina, te eto prilike za dopunu i reviziju novogodišnjih rezolucija, a ukoliko vam je samo do plesa, Ruke su spremile Mile voli disko žurku, a u Cetinjskoj je poslednji celovečernji party u novogodišnjem 2024. maratonu na dobro poznate tri lokacije – Lift, Sprat i Zaokret. Uz standardnu DJ postavu, dolaze i gosti iz Italije i Crne Gore, provod je zagarantovan.

Dešavanja u Beogradu za vikend od 12 do 14 januara 2024
unsplash / michael fousert 

Ovog puta nedelju preskačemo jer nam je potreban jedan day off, ali zato već planiramo ponedeljak u Parobrodu gde se otvara multimedijalna instalacija pod nazivom „One. Ispred svog vremena“ inspirisana ženama koje su bile pionirke u svojim oblastima u našem društvu. Instalacija se sastoji od više prostorija/soba, a svaka od njih je posvećena jednoj ili više žena koje su bile inspiracija za rad. Kako ističu organizatori radovi nemaju biografski pristup već konceptualni i transformaivni, koji svakom elementu-delu ovog multimedijalnog projekta donosi umetničku originalnost. Izložba traje od ponedeljka (15.januara) do srede (17.januara), tako da nemojte mnogo čekati, požurite do Parobroda!

417765034_1443317269939582_101814208961662412.jpg
Meri Zec/Dah Teatar 

Do sledeće vikend šetnje...