Februar je proleteo (mi kažemo – i bolje da jeste), poslednji je vikend u mesecu, sada već nervozno isčekujemo proleće, ali ne žalimo se, jer počinje FEST! Aa pored FEST-a ovaj vikend je u gradu i Grand Wine Tasting Masterclass, kao i popriličan broj žurki što nam pravi dilemu u planu i programu... Svakako krenite sa nama, znamo kuda idemo.

Ovog petka se otvara 52. FEST i ne možemo dovoljno opisati radost ovim povodom, ali čak i ako niste veliki ljubitelji kinematografije ovogodišnji program vas neće ostaviti ravnodušnim. Na repertoaru ima domaćih filmova iz regiona, oskarovskih ostvarenja... ukupno 108 filmova! Organizatori s ponosom ističu da je ovo jedan od najboljih FEST-ovih repertoara poslednjih godina, te da je ova godina posebna iz još jednog razloga a to je jer se FEST vraća u Sava Centar. Kao što slogan kaže i mi preporučujemo „Idi i gledaj“!

U subotu se održava još jedna manifestacija koju ne zaobilazimo, a to je Grand Tasting Masterclass u hotelu Metropol koja pored klasičnog sajma vina uključuje i radionice i degustacije vina sa vinarima. U salonu vina (sala „Ivo Andrić“) vas očekuje 50 najboljih regionalnih vinarija za čije degustiranje ne morate biti profesionalac - samo se prepustite čulima!

Od kada smo videli poster Lavander haze za žurku u nedelju u KC gradu ovaj datum nam je upisan u kalendar uz prateći alarm i reminder dva dana unapred. U pitanju je (naravno) Taylor Swift Night, a DJ set sa omiljenim nam repertoarom kreće od 20h. Vidimo se u KC gradu!