Godine 1972. Karl Lagerfeld je 38-godišnji modni dizajner, uglavnom nepoznat javnosti. Njegov susret s mladim Jacquesom de Bascherom, ambicioznim i zavodljivim dandyjem, menja sve. Karl je konačno spreman da se suprotstavi svom prijatelju, geniju visoke mode Yvesu Saint Laurentu i njegovom sjajnom saradniku Pierreu Bergéu. Glamur, borbe ega, ekstravagantne proslave i razorna strast: svedočite kako je Karl Lagerfeld postao legenda.

profimedia-0869772214.jpg
LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia 

Ovo su reči koje na najkraći način sažimaju radnju nove, iščekivane serije, Becoming Karl Lagerfeld. Svetska premijera serije održana je na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, a na male ekrane, na platformi Disney+ stigla je 7. juna, te je odličan povod za vikend uživanje u tematici koja spaja modu i omiljeni tv format, seriju. Ova priča zadire ne samo u karijeru slavnog dizajnera, već i u likove koji su bili deo njegovog života i uspešne karijere, kao što su Paloma Picasso, Andy Warhol, Marlene Dietrich i Loulou de La Falaise. A na listi odličnih likova je i onaj Gabrielle Aghion, osnivačice kuće Chloé, koju otelotvoruje glumica i rediteljka Agnès Jaoui.

profimedia-0869772652.jpg
LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia 

Becoming Karl Lagerfeld dolazi u šest nastavaka, a radnja se temelji na knjizi Kaiser Karl koju potpisuje autorica Raphaëlle Bacqué. Pogledajte trejler u nastavku:

 Izvor: https://storybook.hr/