Priznajemo, cele nedelje nismo napustili home office, ali zato planiramo vikend na nogama. I možda ste taman pomislili da smo upali u ciklični krug matinea, ponavljajućih rituala, ali Beograd nas uvek iznenadi i tako ovog vikenda idemo na prvi noćni piknik i vraćamo se na omiljenu terasu Doma vojske... pažljivo hvatajte beleške!

Vikend započinjemo proverenom formulom – na podijumu! Ovog petka imamo razlog više za ples jer je u Karmakomi velika proslava 70. rođendana kultnog američkog DJ-a Larry Levana. Levan je bio prvi DJ superstar, a njegove njegove setove su u Njujorku nazivali “subotnjom misom”. Slavi se i u Beogradu, te će Philip P i DJ Brka cele noći puštati klasike iz legendarnog njujorškog kluba Paradise Garage.

Kao što smo najavili, ovog vikenda nešto novo – prvi noćni Piknik, koji će trajati čak 12 sati! Kako kažu organizatori, ideja je jednostavna uživamo u suncu, a zatim gledamo zvezde u parku na Donjem Kalemegdanu. Takođe, ovo je prilika da (osim ćitajući horoskop) saznate više o planetama, galaksijama i sazvežđima, i to iz prve ruke od astronoma! Vidimo se na Kalemegdanu.

***zbog vremenskih neprilika odgođeno za 27.7.

Ove nedelje je sa radom krenuo naš omiljeni letnji program – A1 Kinoteka na krovu Doma vojske! Projekcije će se održavati svakog dana do 31. avgusta, tako da čim pre izaberite favorite sa repertoara –  jer se za ovu terasu uvek traži karta više. Ove nedelje od 21h biće prikazan film “Povratak Kazanove” poslednje ostvarenje italijanskog režisera, inače dobitnika “Oskara” za najbolji film na stranom jeziku. Italija, terasa, leto i ljubav – nedelja kakva treba da bude.

Do sledeće vikend šetnje...