Možemo reći da je leto konačno stiglo, iako smo ga čekali duže vreme. Dok se u gradu asfalt oko nas topi, naša duša čezne za beskrajnim plavetnilom, morem, mirisom soli i vetrom u kosi. Upravo zato odlučili smo da vas barem na momenat odvedemo u pravu hedonističku oazu na obali Jadrana – Portonovi. A ko će nam bolje dočarati ovo mesto koje je stvoreno za uživanje, nego Adrijana Husić, direktorka marketinga i komunikacija u ovom rizortu.

Kako za vas izgleda jedan savršen dan u Portonovi rizortu?

Za nekoga ko radi na moru, dani su prilično drugačiji od dana koji naši gosti imaju. Ipak, mir koji sa sobom nose Lovćen i Orjen, u kombinaciji sa morem, čine neizbežni dnevni stres podnošljivijim. Zato zaista verujem da svako može u Portonovom naći svoje mesto ili kutak koji će pružiti osećaj mira, a boje i mirisi dati podstrek za jedan dobar dan. Nekome radan, a nekom malo manje (smeh). Leto sa sobom uvek nekako nosi prizvuk zabave i naša ideja je bila da ove godine budemo adresa koja spaja i odmor i zabavu. I da sve to bude u dobrom balansu jer na koncu – upravo je to ono što čini da uveče odemo zadovoljni na spavanje.

Ako bih mogla da predložim jedan nezaboravan dan u Portonovom to bi bio jutarnji trening u našem Portonovi Training Studiju, ili šetnja dugim ulicama koje mirišu na Mediteran, zatim kafa u Koffeinu uz neki ceđeni citrus, a potom i doručak u SQUARE-u gde se spajaju istok i zapad. Rano popodne je idealno za odmor na plaži ili bazenu, a još bolje ukoliko ga „prekinete“ ručkom u restoranu Romeo&Juliet, gde ljubitelji Italije neće zažaliti. Kasnije možete napraviti kratki izlet do starog grada, koji je naš Lisabon u malom. Veče bih rezervisala za novootvoreni restoran NOA i fuziju neverovatnih ukusa, uz prelep pogled na marinu. Odmah do je i Vinarija, u kojoj možete piti neka od najljepših vina za završetak dana punog hedonizma.

Portonovi Promenade 072023.jpg
Vuk Ilic/Vuk Ilic Photography vukilic84@gmail.com 

Ovog leta Marina trg u Portonovom biće pravi epicentar dešavanja. Otkrijte nam šta ste nam to pripremili i koji su to koncerti koje ne smemo da propustimo?

Godina 2023. je zaista u znaku koncerata i ponosni smo što velike regionalne zvezde kao Petar Grašo, Amira Medunjanin, Jelena Rozga, Nina Badrić, Detour...nose predivne uspomene i žele da se što pre vrate. Uporedo, trudimo se da budemo dobra pozornica i za domaće umetnike i da budemo na taj način jedni drugima podrška.

Svetski poznati tribute bendovi stižu u Portonovi sa svojim simfonijskim orkestrima - Dancing Queen - ABBA Symphonic Tribute Show nastupa 21. jula, kada nas očekuje neverovatna zabava uz poznate hitove ove švedske grupe, dok će 5. avgusta publika uživati uz QUEEN SYMPHONY SENSATION, koji će izvoditi kultne numere legendarnog rok benda. Ulaz za posetioce na ova dva koncerta je besplatan. Isto tako, ne smem propustiti da najavim i koncert sastava Barcelona Gipsy Balkan Orchestra 9. avgusta, koji je takođe besplatan, i jedan od dugo iščekivanih koncerata kod nas.

Portonovi Promenade 072023_2.jpg
Promo 

Portonovi se nalazi na mapi svih gurmana i ljubitelja vrhunskih restorana. Da li i njih očekuju neki noviteti?

Trudimo se da svakog meseca donosimo novitete, kako kroz otvaranja novih restorana, tako i kroz ponudu koju imaju postojeći zakupci. Početkom ove sezone, Portonovi je otvorio vrata još jednog nesvakidašnjeg modernog restorana, čiji meni kombinuje meso vrhunskog kvaliteta sa azijskim fusion rolnicama inovativnih aroma - suši&steak“ restoran NOA. Tu su i Vinarija i Konoba, novootvoreni restorani koji se ističu po harmoniji ukusa lokalnih plodova mora i prirodnih resursa koje Bokokotorski zaliv nudi, kao i po impresivnoj vinskoj karti koja obuhvata širok spektar lokalnih i internacionalnih vinskih etiketa.

A kada smo kod vina, sve ljubitelje ovog pića, očekuje, sada već tradicionalno Vinsko veče. Ove godine će publika 29. jula uživati u muzici Jelene Tomašević, uz više od 30 izlagača koji će predstaviti svoje proizvode. Dan kasnije, publika će uz muziku i stihove uživati u performansu Ivana Bosiljčića i benda, pod nazivom “Naše veče”.

Portonovi Marina 072023_2.jpg
Promo 

Za kraj, da je Portonovi jedna pesma, koja bi bio?

Fantom - Miris Jadrana.